Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ex-vriendinnen

Wat is dat toch met ex-vriendinnen?
Hoe verder je uit elkaar groeit, hoe vreemder het wordt om aan ze terug te denken. Ik was vier jaar samen met mijn eerste vriendin. We gingen naar York, Edinburgh, Parijs. We gingen de wereld rond. We woonden twee jaar samen. Er ging geen nacht voorbij dat ik mijn handen niet langs haar heupen liet glijden. In twee jaar tijd was er geen nacht dat we niet samen sliepen. Tot het over ging.
Ik mis haar niet. Soms spreek ‘r nog kort op msn, maar het blijft vreemd. Want we hebben zo veel meegemaakt en hebben amper nog contact. Dat kun je geen vriendschap noemen.

Negen maanden duurde het met mijn tweede vriendin. Een lange-afstand-relatie. Ik was maanden bij haar en zij maanden bij mij. Ik liet haar mijn land zien en ik zag het hare. We konden uren bij elkaar in de armen liggen zonder ook maar iets te zeggen. Samen maakten we de lekkerste pasta. Met een klein scheutje rode wijn natuurlijk. Ze had een verleden maar dat vergat ik met gemak. We genoten iedere minuut van elkaar. Tot het over ging.
Mijn tweede vriendin mis ik soms wel eens. Niet haar lichaam maar vooral haar speelsheid. Een liefelijkheid die je amper in Nederland tegenkomt. Ik spreek haar praktisch nooit. Negen maanden waren we intensief samen, maar haar huidige vriend eist al haar aandacht op. Ze is praktisch nooit op msn, stuurt nooit een sms’je en de laatste keer dat ik een mail van haar kreeg is al ruim een jaar geleden.

De relatie met mijn derde vriendin is misschien nog iets te vers om over te schrijven. De tijd zal leren hoe zich dat ontwikkelt. Vast en zeker zal ook zij zich steeds verder van me verwijderen, totdat ik me weer eens wanhopig afvraag wat ik fout gedaan heb. En wat is er toch veel dat ik fout gedaan heb.
Mea culpa. Mea maxima culpa.

Schrijver: Roel van Rijswijk, 29 juli 2006


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

3.8 met 12 stemmen 851Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)