Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Diefstal van Wuppie leidt tot sociale onrust

In het Friese Hindeloopen is grote beroering ontstaan rond de diefstal van een wuppie. Een bewoner, die niet met name genoemd wilde worden reageerde: "We zijn geschokt en verbijsterd. Kijk, je bouwt toch een ouder-kind relatie op met je wup. Je deelt lief en leed. Als je pluizebolletje je dan ineens door zo'n zinloze daad wordt afgepakt is het alsof een deel uit je leven wordt weggerukt. En wat doet de politiek zoals altijd? Niks, helemaal niks!"
Huilend slenterde hij verder.

Inmiddels heeft zich voor het pand van de vermoedelijke dader een woedende menigte verzameld met spandoeken als "Hee hup, geef terug die wup!" In de achtertuin van het bewuste pand werd een man gearresteerd die nogal luidruchtig de liefde bedreef met een wuppie van ongeveer 1 meter hoog. De man, naar later bleek voorzitter van de onlangs opgerichte Partij voor Wuppenliefde, Vrijheid en Diversiteit (WVD), zei terwijl hij werd weggevoerd: "De wup protesteerde niet en liep er zelf warm voor. Wij van de WVD pleiten voor legalisering van sex met knuffelbeesten en wuppies in het bijzonder. Laten we het toch uit de taboesfeer halen. Ik heb het zelf enkele malen per week heftige gemeenschap met mijn buikspreekpop Johan en geloof me, hij geniet er net zo van als ik, al zeg ik het zelf."

Diefstal van Wuppie leidt tot sociale onrust (vervolg)

In de steeds groeiende menigte ontstond even een opstootje rond Vader A., die claimde de geestelijk vader van de gestolen wup te zijn. Hij werd door enkele zwaargetattoeerde leden van de plaatselijke Hells Wuppies met enig fysiek geweld en een krachtig "En nou Opgesmurfd baardmans!!" op de bus naar Kollummerpomp gezet.

Er schijnt inmiddels contact te zijn met minister Remkes, die vanaf zijn vakantieverblijf liet weten zich persoonlijk betrokken te voelen bij deze zaak, omdat hij "zelf vader is van 2 volwassen wuppies, een rode en en groene". Premier Balkenende was kort in zijn reactie: "Van andermans Wuppie blijf je af!"

Een woordvoerder van de gemeente meldt tenslotte dat in het wijkgebouw een crisiscentrum is ingericht, waar mensen terecht kunnen met vragen of gewoon om even hun verhaal te doen. "Maar" zo verklaarde hij "laten we vooral proberen kalm te blijven en het niet overdrijven. Anders komen we echt van de regen in de wup.. uh drup!"

Schrijver: Eric Martens, 31 juli 2006


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 8 stemmen 849Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
hannah
Datum:
2 augustus 2006
Humorvollle relativatie, geweldig leuk!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)