Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mea culpa

Ik houd van openheid, kunnen zeggen en schrijven wat er in mij omgaat, desnoods met een sneer of een schouderophalen naar het wereldgebeuren.
Mij overkwam het volgende: Trijntje stuurde mij een mail waarin ze dringend verzocht mijn woorden terug te nemen van mijn stukje 'Mannen bestaan niet', want anders zou ze de redactie verzoeken al haar inzendingen van de site te halen.
Een ultimatum met verstrekkende gevolgen, zowel voor haar als voor mij, welke beslissing ik ook zou nemen. In de daarop volgende correspondentie werd mij alras duidelijk dat mijn verweer en aangedragen alternatieven meteen terzijde werden geschoven, Trijntje hield voet bij stuk. En daar moet je net niet bij mij mee komen aanzetten, al te vaak heb ik bakzeil moeten halen omdat men mij voor het blok plaatste. Ik gaf haar niet haar zin, voor mij is het woord heilig, vrijheid van meningsuiting een onvervreemdbaar goed.

Dus mocht u haar missen, dat is dan mijn schuld, hoewel ik mij niet schuldig voel. Blij ben ik ook niet, ze liet me geen andere keuze.
Dag Trijntje, het ga je goed.

Schrijver: Fred, 1 augustus 2006


Geplaatst in de categorie: afscheid

2.9 met 19 stemmen 1.121Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Rina van Dijk
Datum:
7 augustus 2006
Terug van vakantie en dan merken dat Trijntje helemaal van de site verdwenen is. En dat is dan de schuld van Fred. Nou, nou.
Trijntje die zich, misschien terecht, beledigd zou voelen. Die meent voor haar God op te moeten komen, omdat Hij dat zelf niet zou kunnen? Sorry, maar er zijn gewichtiger zaken dan een vilein stukje van een gefrustreerd schrijver.
Naam:
Henk
Datum:
4 augustus 2006
Het was onnodig deze tekst te plaatsen. Die gaat immer voornamelijk over privé-mail en heeft met creativiteit niets uitstaande.
Dat Trijntje zich hierdoor en door de hoeveelheid hoge scores misschien bezeerd voelt kan ik me goed voorstellen.
Naam:
Outsider
Datum:
4 augustus 2006
Dat Trijntje zich beledigd voelt (en misschien wel terecht), daar gaat iedereen gemakshalve maar aan voorbij.
Naam:
Eva Mensch
Datum:
2 augustus 2006
Email:
evanderschello.nl
Ik denk dat vanaf nu www.nederlands.nl beter bezocht gaat worden zoals weleer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)