Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Van zero naar hero..

Óm ben ik! Ik, die niets van voetbal snapt en een scheidsrechter niet van een bal kan onderscheiden heb het licht gezien.
Het heeft een tijdje geduurd maar eindelijk is het zover. Tijdens de afgelopen WK heb ik beroepsmatig naar wat wedstrijden zitten te kijken omdat er van mij verwacht werd dat ik daar iets zinnigs over zou schrijven.
Na vijftien minuten begonnen dan mijn ogen te branden, daarna te knipperen om vervolgens helemaal dicht te vallen. Nog gebeurt het wel eens dat ik een videoband van het WK draai als ik niet in slaap kan komen.

Maar daar is een eind aan gekomen. De nieuwe verlosser zweeft over de velden. Het fenomeen Klaas-Jan Huntelaar belet mij tijdens wedstrijden waarin hij acteert, in slaap te sukkelen.
Hij doet namelijk iets waar het bij voetbal om schijnt te gaan: scoren.
Elke wedstrijd schiet hij er wel een paar in. Vanuit alle standen kopt of schopt hij relaxed de ballen in de kruising.
Opmerkelijk gezien het feit dat de meeste spitsen dat nauwelijks doen. Doorgaans worden die al onder de groene zoden geschoffeld voordat ze überhaupt een bal krijgen toegespeeld.
Dat heb ik altijd vreemd gevonden. Waarom staan er bij voetbal altijd verdedigers in het veld?
Dat houdt alleen maar op. Ik wil doelpunten zien als ik nou eenmaal toch zit te kijken en verdedigers werken dat alleen maar tegen. Laat die spitsen toch scoren ja. Weg met die verdedigers! Ik wil gewoon elf spitsen zien! Is het nou zo moeilijk om dat even te regelen?

Gelukkig maakt het nu niet meer uit. Het fenomeen Huntelaar scoort toch wel. Al staan er vijftig verdedigers om hem heen.
Ajax deed goede zaken door hem te kopen. Er schijnen zelfs nog twee jonge broertjes van Huntelaar te bestaan. Meteen kopen, Ajax! Stel je eens voor wat een droomvoorhoede je hebt met drie van die Huntelaars in je elftal.

Ik ben tegen klonen, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar in dit specifieke geval moet er een uitzondering worden gemaakt: klonen die Huntelaar. Het liefst meteen maar een keer of elf. Een elftal aan Huntelaars, zie je het voor je. Elf fenomenen in de spits. Dat worden hoogtijdagen. Dat worden basketbaluitslagen. Daarvoor gaan mensen naar een stadion.

En tegen Ierland zag ik hem weer. Het fenomeen. De Hunter. Hij sloeg weer toe. Twee doelpunten en twee assists. En hij liet aan Van Nistelrooy zien dat de top erg smal en winderig is.
Dat de stap van zero naar hero een heel grote is maar van hero naar zero slechts een kleine..

Schrijver: Paco, 17 augustus 2006


Geplaatst in de categorie: idool

1.0 met 3 stemmen 752Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)