Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Levenswijsheid

Ik vraag me wel eens af hoe het komt dat veel mensen in hun kontakten uiteindelijk storing krijgen. Elkaar niet begrijpen of niet willen begrijpen. Zoeken naar je gelijk. Ik kan hierin niet verder komen dan het verschil in niveau. Niet dat de één meer of minder dan de ander is. Maar ik heb het hier over de levenservaring. Want maakt niet de ene mens veel meer mee dan de andere?

In de levenservaring ligt een stuk levenswijsheid wanneer bewust wordt omgegaan met datgene wat je als het ware overkomt. Verdriet, pijn en vreugde moet je meemaken om de ander die naast je gaat te begrijpen. En waar de ene met een zekere onverschilligheid aan voorbij gaat, kan de ander tot in het diepst van zijn ziel raken.

Flexibiliteit is een voorwaarde om met elkaar om te gaan. Naast de ander te kunnen blijven gaan. Elkaar aanvoelen en begrijpen. En dan is het goed om toch als mensen met verschillende karakters elkaar aan te vullen. Breuken zijn onvermijdelijk wanneer men zoekt naar elkaars gelijk. En misschien is dat gelijk er ook wel.

Afstand nemen van elkaar is soms de enige mogelijkheid om ruzies te voorkomen. En in de afstand ligt dan toch altijd als het goed is een stuk overdenking. Om lessen te trekken uit datgene wat is afgesloten. De ene keer is daar het gevoel van de zekerheid dat het goed is zoals het is. Maar soms kan schaamte en berouw de plaats van een gevoel van overwinnen innemen.
En dan komen de tranen…………….

Schrijver: Fleur, 27 aug. 2006


Geplaatst in de categorie: vriendschap

1,4 met 28 stemmen 1.926Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)