Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Arbeidsparticipatie

Dit wordt geen noodkreet, maar een oproep. Al zou deze hartenkreet met gemak voor een noodkreet kunnen doorgaan. Arbeidsgehandicapten; helaas ben ik door een ernstige ziekte behorend tot die categorie. Niet als gevolg van de ziekte zelf, die heb ik overwonnen, maar als voortvloeisel van een bijna twee etmalen durend coma.

Met het operatief uitschakelen van de extra-hartspier was, is en blijft het fysieke probleem verholpen. De gevolgen van het coma zijn groter, daar mijn korte-termijn-geheugen een aanslag moest incasseren. Een terroristische aanslag, daar ook ik mij niet kon verdedigen. De klap was daar en ik werd gevloerd. Voorzorgsmaatregelen.

Deze waren niet te nemen, net als bij al die andere terroristische aanslagen. Als er al een net was, waren de mazen groot genoeg om te ontsnappen. In de afgelopen jaren en zeker de huidige tijd, zien we dat netten zich langzaam maar zeker steeds sneller sluiten. Wel of niet met gebruik van camera's, getuigen en andere hulpmiddelen worden daders van (zeer grote) terreuraanslagen uiteindelijk gearresteerd, als zij zichzelf, na eerst die duizenden onschuldigen, niet van het leven beroven.

Destructie is niet de oplossing. Destructie is nooit de oplossing. Te veel mensen, al noem je volgens heel veel mensen zulke types geen mensen, beweren het tegendeel. Gebaseerd op verhalen en overleveringen uit het verleden willen zij beweren dat hun visie de enige en juiste is. Als gevolg van zo'n visie ontstaan wrijvingen die op basis van tegenargumenten door de opponent niet kunnen worden weerlegd. Als partijen eenmaal in die fase zijn beland, is het einde zoek.

Sinds de moord op Yitzhak Rabin is in het Midden-Oosten het einde onvindbaar. Slechts één voorbeeld van verschrikkelijk vele. Mijzelf op één lijn stellen met Yitzhak Rabin wil, kan en mag ik niet. Wat hij en ik gemeen hebben/hadden is die wil van strijden tegen onrechtvaardigheid. Die drang naar gerechtigheid. Yitzhak Rabin heeft die strijd met de dood moeten bekopen.

Ondergetekende zet zijn strijd voort ondanks een dubbele moordaanslag en onterecht verlies van veel.

Schrijver: Annejan Kuperus, 14 september 2006


Geplaatst in de categorie: werk

3.2 met 6 stemmen 1.054Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)