Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Weiger nooit een interview

Op mijn bureau ligt een interviewverzoek. Ze weten het: ik zeg nooit nee. Jan Marijnissen wel, onlangs zelfs op het laatste nippertje. Foutje, Jan. Je hebt de ideale gelegenheid laten lopen om te laten zien dat je een kerel bent. Zeg nooit een interview op het laatste moment af, maar pák die kans!

Website radiofreak.nl meldt dat Jan Marijnissen te elfder ure zijn eerder toegezegde medewerking aan een radio-interview op 100%NL heeft ingetrokken. Op het laatste nippertje kreeg De Laatste Socialist Van Nederland in de gaten dat dj Simone Wijnands hem mogelijk vragen zou gaan stellen over seks en liefde. Jan zat al in zijn auto, en maakte prompt rechtsomkeert. Eh, sorry Jan, ik bedoel linksomkeert. Een gemiste kans!

Nee, waarde lezer, begrijp me goed. Persoonlijke zaken zoals iemands liefdesleven en iemands mening over erotiek gaan niemand wat aan. Ik wil niet weten op welke dagen van de week Rooie Jan zijn vrouw een beurt geeft. En ik wil al helemaal niet weten, waar en hoe! En ik ben totaal niet geïnteresseerd in de mening van Jan over het verband tussen vriendschap en passie. Kan me allemaal niets schelen.

Waarom ik de weigering van Jan om het interview te geven dan toch een blunder van de eerste categorie vind? Ik doe het even voor:

Interviewster: “Meneer Marijnissen, wat vindt u thuis het lekkerste standje?”
Jan: “Ik geef nooit een standje. Ze doen bij mij thuis altijd meteen wat ik zeg. Net als de fractie.”

Interviewster: “Nee, dat bedoel ik niet. Andere vraag: hoe vaak doet u het met uw vrouw?”
Jan: “Iedere zaterdag. Dan rijden we samen naar het winkelcentrum en doen in een keer de boodschappen voor de hele week.”

Interviewster: “Nee, ik bedoel een nummertje.”
Jan: “Ik laat mij nooit op mijn nummer zetten.”

Interviewster: “U weet best wat ik bedoel. Ik heb het over neuken.”
Jan: “Maar dat gaat je natuurlijk niets aan. Ik ben hier om mijn politieke opvattingen aan u te vertellen. Dát is wat ik met uw redactie had afgesproken. Ik ben nu klaar met het interview.”

Wat was het effect geweest? Veel mensen zouden respect hebben gehad voor de klare taal waarin Jan laat zien dat hij niet met zich laat sollen. Een of ander radioprogrammaatje uit de B-categorie was dan uitstekend op zijn nummer gezet. Een of andere dj Simone had kunnen inpakken. Jan zou de wedstrijd op alle fronten hebben gewonnen. Dát had hem respect kunnen opleveren. En stemmen!

Zo. Nu de radio bellen. Heb ik mijn notitieboekje bij de hand om te spieken, wanneer ik het waar voor het laatst hoe met wie had gedaan?

Schrijver: Driek Oplopers, 16 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

1.2 met 6 stemmen 1.374Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)