Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Meisjes van de Boulevard

In de plaats waar ik woon hebben we een Boulevard, een hele lange Boulevard. Nou en? zult U zeggen, dat hebben wel meer plaatsen.
Maar met de Boulevard in de plaats waar ik woon is iets bijzonders aan de hand. Op zich is het best wel een mooie Boulevard, maar het bijzondere is dat zodra er ook maar één zonnestraaltje door het wolkendek heen breekt er dan plotseling overal meisjes op de Boulevard lopen. Meisjes in vrolijke zonnejurkjes en trendy strand outfits, er lopen meisjes in groepjes en er lopen meisjes alleen.

En waar ze vandaan komen? Ik zou het niet weten! En waar ze heen gaan? Geen flauw idee! Ze lopen er gewoon. En zodra het eens een dagje minder weer is zie je ze niet. Maar juist door die meisjes is het wel een heel vrolijke en fleurige Boulevard, daar in die plaats waar ik woon. Die meisjes geven die Boulevard als het ware een extra dimensie, en dat trekt dan weer vele mensen naar die Boulevard.

Op dagen met mooi weer is het er dan ook altijd een drukte van jewelste.
Eén keer hadden we een Burgemeester die dranghekken plaatste aan het begin en aan het eind van die Boulevard, met borden waarop stond: Verboden toegang voor meisjes! Dat zat zo, die burgemeester had zelf een dochter, maar die was foei-lelijk, die viel helemaal uit de toon bij de andere meisjes. Die Burgemeester was gewoon hartstikke jaloers! Maar dat heeft niet lang geduurd, want toen is de bevolking in opstand gekomen. Want sinds die dranghekken met die borden er stonden was het heel erg stil op die Boulevard, niemand die er nog naar toe ging. De mensen waren als het ware solidair met de meisjes in hun vrolijke zonnejurkjes en trendy strand outfits.

Toen hebben de mensen van die plaats waar ik woon die Burgemeester weggejaagd en verbannen naar Siberië, en dat schijnt dan weer achter het Oeralgebergte te liggen. Daar hebben we dus nooit meer iets van gehoord.
En die borden zijn ’s avonds na de volksoproer in een vreugdevuur verbrand.
En de dranghekken zijn bij de milieustraat gedumpt, netjes bij het oud ijzer.
Maar het resultaat is er dan ook naar: er lopen nu dus weer meisjes op de Boulevard in de plaats waar ik woon.

Schrijver: Peterdw., 26 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: humor

4.1 met 13 stemmen 572Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)