Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Humeurig

Deze week las ik dat vrouwen veel vaker een ochtendhumeur hebben dan mannen en dat het wel zo’n vier uur aan kan houden. Daar is dan ook werkelijk onderzoek naar gedaan door middel van een enquête. Knappe man die deze uitslag heeft weten te bepalen hoor, want er is echt geen onderzoek voor nodig om te weten waar dat precies aan ligt.

Het begint eigenlijk al de avond daarvoor. Je gaat veel te laat naar bed, omdat je die film toch nog even af wilt kijken. In bed begint je kerel nog een beetje aan je te plukken. Je probeert je wat te verzetten maar denkt, ach die man moet toch ook af en toe aan zijn trekken komen en laat het maar gebeuren. Zoals gewoonlijk valt je man direct na de daad in slaap, terwijl jij in je hoofd de dag nog even doorneemt. Als je dan eindelijk in slaap valt, is dit maar van korte duur. Je hoort alle geluidjes van je kinderen omdat je nu eenmaal een moederoor hebt. Papa’s hebben die oren niet, die slapen als een blok verder. Met een beetje pech kun je nog een paar keer uit bed om spoken weg te jagen of om speentjes terug te geven. Vervolgens eindigt je nacht om zes uur, omdat de kleinste telg besluit dat de dag is begonnen. Manlief ziet dit als een mooie kans nog even wat aan je te pulken, voordat hij naar zijn werk vertrekt en snapt niet waarom jij daar geen behoefte aan hebt.

Terwijl je de kinderen wast en aankleedt, zit papa rustig een krantje te lezen. Net als je ze helemaal hebt aangekleed, schijt er een zijn broek vol en kun je weer opnieuw beginnen. Hun boterhammen willen er ook al niet in en de klok tikt vrolijk verder. Manlief trekt zijn stropdas nog eens recht en lacht je uit. Hij snapt niet waarom je nu zo’n stress hebt en tegen de kinderen loopt te roepen.

Uiteindelijk in de auto kom je tot de ontdekking dat je tank bijna leeg is en dus nog een peut gas bij moet geven, om nog een tussenstop aan het tankstation te kunnen maken. Kinderen op school gedropt en om vijf over halfnegen kom je het kantoor binnenwalsen, waar je minachtend wordt aangekeken door een paar collega’s onder het mom van, tssss, ze is weer eens te laat. Als je dan even bij wilt komen met een bakje koffie gaat de telefoon alweer, waar je een lastige klant te woord moet staan.

Nee, heel vreemd dat vrouwen vaker en langer last hebben van een ochtendhumeur. Die 14% van de vrouwen die zegt daar nooit last van te hebben, liegen dat ze barsten of ze hebben geen man en zeker al geen kinderen. Sterker nog, ze wonen nog gewoon bij hun ouders in, waar ‘s morgens de boterhammetjes klaarliggen en waar ze ‘s avonds aan kunnen schuiven voor het warm eten.

Maar ik durf te wedden dat hun moeders gewoon bij die 86% behoren, die regelmatig een ochtendhumeurtje heeft.
Regelmatig iedere ochtend waarschijnlijk.

Schrijver: wendy77, 3 nov. 2006


Geplaatst in de categorie: vrouwen

2,7 met 12 stemmen 1.679Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
22 mei. 2008
Erg leuk deze, Wendy. Ik heb hem waarschijnlijk al eerder gelezen, maar was de inhoud al weer vergeten, zodat deze column opnieuw goed was voor een glimlach en vermaak.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
7 nov. 2006
Email:
klaassens38zonnet.nl
Hoi Wendy, ik vind dit een heel leuk en grappig verhaal; daar gaat het toch om? Natuurlijk heb je wat overdreven, maar een goed verstaander voelt dat heus wel aan. Daarom begrijp ik al die commotie ook niet :-) We beoordelen elkaar toch op de kwaliteit van onze verhalen en níet op ons zedelijk peil?!
Naam:
wendy77
Datum:
6 nov. 2006
Email:
wendystrijdonkhotmail.com
Blijkbaar is het niet helemaal overgekomen, hoe het zou moeten overkomen. Het is namelijk lollig bedoeld en een sterk overdreven verhaal, omdat ik het onzin vond dat er werkelijk onderzoek gedaan wordt naar zulke flauwekul. Mijn kinderen hebben een hele goede papa getroffen en ik een hele goede man!
Naam:
Driek Oplopers
Datum:
5 nov. 2006
Email:
driekoplopersyahoo.com
Oeioeioei, Wendy, wat een sombere kijk! De oplossing? Gewoon roepen; "Schat, de kinderen piepen. Ga jij eens kijken..." En 's morgens het kind met poepbroek gewoon bij manlief op schoot zetten. Weet hij ook eens hoe het is...

Kop op!

Driek (geen kinderen)
Naam:
BartX
Datum:
5 nov. 2006
Email:
bartickxhotmail.com
Hoi Wendy, je kinderen hebben de verkeerde pappa getroffen hoor!
Naam:
Willy
Datum:
4 nov. 2006
Email:
Dag Wendy, dit stuk komt voor mij erg negatief over en ik herken je gevoelens niet, mijn moeder was een van die ijzersterke vrouwen die de kinderen een huishouden en een bedrijf runde, altijd met een lach op haar gezicht, zelf ben ik werkende vrouw die verschillende opleidingen deed naast mijn taak als moeder, inmiddels gepromoveerd tot oma, op mijn vrije dag pas ik met liefde op onze drie kleinkinderen en doe boodschappen voor mijn bejaarde schoonouders als dat nodig is. Mijn advies aan jou is; doe de tv bijtijds uit, dan heb je de hele avond voor jezelf en voor je man, wedden dat de morgen er heel anders uit ziet?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)