Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lul op TV

Ik mag van mevrouw Oplopers niet steeds schrijven dat ik bulderend van de lach van mijn stoel was gelazerd. Want dat gaat zo vervelen, sprak ze streng. Weet u wat ook zo gaat vervelen? Ivo Niehe op TV. Heeft een jaartje voor Talpa gewerkt. Prima, kon geen kwaad want niemand keek.
Maar helaas is hij de komende jaren weer te zien bij de TROS. Mag ik onze Nationale Paniekscheiding even citeren? “John heeft met Talpa echt een probleem, dat durf ik wel te zeggen.” Wat een lul, die Ivo…

Die programma’s van Ivo Niehe heb ik nooit de moeite waard gevonden. Al sinds pakweg het einde van de tachtigjarige oorlog volkomen oninteressant geneuzel: ijdeltuit Niehe praatte in de TROS-TV-show met sterren uit het kapsones-circuit. Voor de zoveelste keer een babbeltje met gouden keeltjes als Barbra Streisand, captains of industry als Ross Perrot of topactrices als de Italiaanse diva Claudia Silliccone. De ene vergulde deurknop na de andere porseleinen tijger passeerde de revu. Maar de TROS was niet meer goed genoeg voor Ivo. Dus ging Ivo weg. Naar Talpa. Natuurlijk keek er daar geen hond meer naar zijn shows. Goede raad was duur. Terug naar de TROS. De lul.

Ja, u leest het goed. Met hangende pootjes keert ons talenwonder terug naar de TROS. Zodat de programma’s van onze nationale polonaise-omroep hun vertrouwde truttigheid kunnen behouden. Want die Reinout Oerlemans die nu de TV-show presenteert is natuurlijk veel te jong om met de groten der aarde te praten. En Reinout heeft bovendien nog echt haar van zichzelf, en dat kan natuurlijk niet. Want een talkshow-host van niveau heeft juist heel weinig haar, dat zo voordelig mogelijk over het kalende hoofd dient te worden gedrapeerd. Kijk, dán tel je pas mee. Opeens dient zich in mijn sombere geest een schrikbeeld aan. Want stel je eens voor hoe die Ivo met zijn rotkop eruitziet als hij ook zijn laatste haar kwijt is… Juist: als een lul.

Ik vind die Ivo echt een heel vervelend ventje. Ontevreden bij Talpa. Maar daar stijf je kop over houden. Eerst bidden en smeken bij de TROS om een nieuw contract. En pas als de TROS in een vlaag van verstandverbijstering ja zegt, en de papieren getekend zijn, dan opeens een grote waffel over John de Mol en zijn fata-morganazender. Hoezo fata-morganazender? Nou, hij is er wel, maar niemand kan ‘m vinden. Maar ik vind het een beetje laf van Ivo. Eerst weer een contract bij je vorige baas tekenen, en dan pas je huidige broodheer afzeiken? Wat ben je dan? Een lul.

De Indiase advocaat Shailendra Dwivedi heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Bollywood-acteurs Aishwarya Rai en Hrithik Roshan. Die hadden gezoend in een film. “Door die kus wordt een obscene boodschap aan de jeugd gegeven”, aldus Dwivedi. Misschien kan deze advocate zich ook even tot de Nederlandse rechter wenden wegens een ander geval van obsceniteit. Want bij de TROS hebben we vanaf volgend jaar iedere week een uur lang een lul op TV.

Schrijver: Driek Oplopers, 3 dec. 2006


Geplaatst in de categorie: humor

4,3 met 3 stemmen 428Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)