Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verliefd

Jaren lang verwachtte Barn dat niemand hem ooit te pakken zou kunnen krijgen. Hij was snel als het licht, maar schuw als een vos. Telkens als er weer eens iemand achter hem aanzat dook hij de schaduwen in. Het licht ontwijkend vluchtte hij voor zijn achtervolger. Nog nooit had iemand Barn te pakken gekregen. Nog nooit. Tot nu toe.

Deze belager kon hij niet afweren. Het was onzichtbaar, en overal om je heen. Vroeger was hij er altijd aan ontlopen, maar nu had ook de liefde hem te pakken gekregen. Barn had nooit vrienden gehad, laat staan een vriendin. Maar in een flits had hij haar gezien. Op de markt. De kooplui stonden de spulletjes uit te stalen, zodat de hongerige consument een uur later zijn inkopen zou kunnen doen. Zijn oog viel op een meisje, net twintig, achter een van de stalletjes. Barn kon nog steeds niet beschrijven wat hij toen voelde, maar sindsdien werd hij onvoorzichtig.

Telkens dacht hij aan haar. Ook op momenten waar het hem dwars zat. De zon scheen verleidelijk, en op een dag besloot Barn uit de schaduwen te stappen. Hij werd een bekend gezicht op de markt. Maar hij zag het meisje nooit meer. Wekenlang sjokte hij over de markt op zoek naar haar. Fantasieën gleden door zijn hoofd, en zijn hart klopte luid als hij over de markt liep. En toen kwam de dag.

Of het nou weken later was, of jaren wist niemand achteraf meer. Maar op een dag zag Barn haar weer. Maar niet op de markt. Het was een tijd dat Barn zijn hoop al had opgegeven haar ooit nog te zien. Maar toch zag hij haar. Om te overleven was Barn weer gaan stelen. Met een zak vol munten op zijn rug, vers van de bank, sloop Barn het bos in. Net toen hij dacht dat hij veilig was, zag hij iets bewegen in de verte. Snel greep Barn naar zijn dolk. Maar toen zag hij dat het een meisje was. Met de zakken nog op zijn rug liep de dief naar het meisje toe. Het was haar. De enige persoon die bij zijn gevoelens was gekomen. Verbijsterd stond hij in de schaduwen naar haar te kijken. Ze was kruiden aan het verzamelen. Waarschijnlijk was haar moeder een geneeskundige. Opeens keek het meisje op en zag hem staan. Barn schrok en probeerde nog achter een boom te duiken, maar het was te laat. Het meisje had een mes zien flitsen, want Barn had het nog niet weggestopt, en gilde het uit. Enkele seconden later werd Barn gegrepen en naar de cel afgevoerd.

Barn werd voor de tweede keer gepakt, en vermoordde in de cel zijn gevoelens. Als een gewetenloze killer kwam hij terug. Het eerste wat hij deed was een dolk kopen. Toen sloop hij naar de plek waar hij, voor hij de cel in ging, het meisje had gezien. En alweer was ze daar. Belust op wraak sloop hij achter haar. Maar niet al zijn gevoelens waren verdwenen. Net op dit moment kwam de liefde weer eens opsteken, en hij kon het niet meer opbrengen haar te vermoorden. Hij draaide het mes de andere kant op en stak het in zijn hart.

De liefde speelde spelletjes met hem, en liet hem gebroken achter. Barn kreeg niet eens een begravenis. Zijn lichaam werd ergens op een helling in het woud verbrand en zijn as bleef achter.

Schrijver: Boris, 5 feb. 2007


Geplaatst in de categorie: liefde

2,6 met 5 stemmen 563Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Boris
Datum:
6 feb. 2007
Dit is echt een rot verhaal. Ik heb het zelf geschreven maar ik ben er niet bepaald trots op

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)