Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Beep my up scotty

Het was zeer rap gegaan. In ieder dorp, in iedere wijk, straks in iedere kamer staat een Beep my up scotty of B.M.U. capsule. Wie in de capsule plaatsneemt ziet zijn gesprekspartner in 3D; de armsteunen bevatten een staaf waar de warmte van de personen doorgegeven wordt. Een klein vakje is zelfs bedoeld om elkaar een kus te geven. Na iedere aanraking wordt dat stukje automatisch gereinigd door een speciale metalen legering die ieder vuil vernietigt.

Sedert de plaatsing is geweld teruggedrongen naar plaatsen waar de plaatselijke machtshebbers de capsule verboden. Uit grote angst om hun positie, die door de massale contacten meer en meer verwatert. Men schermt met uitdrukkingen zoals 'het verlies van eigen identiteit', 'het binnendringen van volksvreemde cultuur'. De wereld als een klein dorp. Straks "de wereld" in de huiskamer? Zonder geweld!

P.s. De media maakten op 2007-01-02 melding van de ontdekking van een stof die 36 OOO keer beter het licht transporteert dan de tot op dat moment bekende stoffen. Op dat ogenblik werd een 3D communicatie cabine mogelijk.


Zie ook: http://verf.serverworks.org

Schrijver: verfaillie ed, 12 februari 2007


Geplaatst in de categorie: reizen

2.8 met 4 stemmen 491Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)