Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

laatste deel: een dag uit het leven van...

Intussen loop ik al bellend met de telefoon van het benzinestation. Mijn man had ik inmiddels ingelicht over de situatie van de sleutel. Hij riep een woord dat ik hier niet zal herhalen en zei dat hij het eten wel weer uit zou draaien, de jongens inladen en van Zwartemeer eerst naar Meppel en dan draaien richting Hoogeveen naar mij toe zou komen met de reservesleutel. Niet echt blij dus.....

Maar ik zei: “Wacht even, er is nu iemand aan het helpen waar ik het volste vertrouwen in heb dat hij het probleem op gaat lossen.” Het mannetje gaat op zijn knieen liggen en doet de dekselput open. Hij schept voorzichtig door de laag water die we zien en stoot op pikzwarte drap. Deze drap schept hij omhoog en wat ligt er bovenop de drap??? Juist, mijn sleutel!! Ik zeg: “Man ik kan je wel zoenen.” Voorzichtig gooit hij de schop aan de rand van het weggetje leeg en pakt mijn sleutel, wast die af onder de kraan en droogt hem af met een papiertje uit zo’n ronde ton die bij de benzinekranen hangt. Hij probeert of de sleutel nog functioneert. En ja hoor gelukkig, hij doet het. Ik zou ook niet veel meer kunnen hebben die avond.

Ik bedank het mannetje uitvoerig, nee, ik heb hem niet gezoend want dat ging me te ver, geef de telefoon aan de benzineman terug en ga met mijn flesje Spa blauw naar mijn auto. Zo nog ongeveer veertig minuten en dan ben ik thuis als alles goed gaat.

Toen ik thuis kwam en de auto parkeerde en binnen kwam stond er een heerlijk koud glas droge witte wijn op mij te wachten.
Ziezo mijn avond kon niet meer stuk......

Schrijver: Wilme de Roon, 14 Feb. 2007


Geplaatst in de categorie: kinderen

3.2 met 4 stemmen 426Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)