Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

God? Wel? Niet?

Ben ik wakker of droom ik dat ik wakker ben?
Best wel een leuke zin eigenlijk, om een boek mee te beginnen...alleen je hebt altijd door dat je wakker bent of niet...of zou dat bij andere anders zijn? Stom eigenlijk...dat je in je arm moet knijpen...voor dat je wakker bent...typisch iets uit een boek...rood hoofd krijgen...dat is ook meestal in boeken...ik heb nog nooit een rood hoofd gekregen...denk ik...want ik kan het niet zien.

Waarom zou je een rood hoofd krijgen als je, je schaamt? Hoe werkt dat...als je op je kop gaat staan krijg je ook een rood hoofd...misschien omdat het bloed naar je kop zakt...maar kan het ook naar boven zakken?...hihi. Bloed naar boven zakken... wat een onzin. Ik vraag het nog wel eens...bloed...als je ongesteld bent. Gadverdamme...het klootste der alle kloterikken! Waarom kan god daar geen rekening mee houden...misschien bestaat god helemaal niet...misschien ook wel. Maar waarom stopt ie al het verdriet in de wereld dan niet? ...Komt van de duivel zeggen ze...daar kan ie niks aan doen... nou als ie daar al niks aan kan doen, dan is ie niet zo krachtig... vind ik. En waarom zeggen ze dan allemaal dat god zo krachtig is?...Onzin...of toch niet. En waarom zou god willen dat we hebben aanbeden...daar heb je toch niks aan? Volgens mij is die god gewoon een heel aardige man...die het gewoon onzin vindt dat wij kerken bouwen... en volgens mij mag je hem best piet noemen...hihi...Piet.

Tenminste...als ik god was, zou ik dat niet erg vinden....maar ze zeggen dat god heel anders is als de mensen...en heel anders denkt... maar ze doen ondertussen net alsof hij hetzelfde is...tenminste ik vind zijn plannen in de bijbel net zo dom als van de mensen...toch?...Hij was eerst alleen voor Israël...nou dat is toch al oneerlijk...als ik toch alleen maar voor Israëlieten was...zou ik gewoon geen andere mensen soorten maken. Misschien kan je het vergelijken met een age of the empires...haha....age of the empires...misschien wil ie een spelletje spelen...en allemaal vechten...met age of the empires kan je er toch ook vijanden bij maken? ...Maar dan zou god gewoon een spelletje aan het doen zijn... en dan is ie helemaal niet echt zo goed... ik wil toch ook altijd zoveel mogelijk vijanden dood hebben...en mijn eigen poppetjes maken eigenlijk ook niet zo veel uit...meestal verhongeren ze bijna of zo. Maar misschien is god helemaal geen spelletje aan het doen... ach ik weet het niet meer...laat die god maar...misschien is het wel gewoon een verzinsel van een paar mensen...van heel vroeger...en dat ze toen dachten dat mensen als ze dit geloofde aardiger en liever tegen elkaar zouden worden.

Dat is dan mooi niet gelukt...we blijven elkaar discrimineren...zelfs de paus is tegen homo`s en lesbie`s...wat een onzin! Eerst allemaal kletsen dat god liefde is en zo en daarna voor god tegen liefde zijn! Want of mannen nou op mannen worden of weet ik veel...het blijft toch liefde? ...En de katholieke doen nog aan meer discriminatie...alleen mannen mogen paus worden! En er mogen alleen mannelijke priesters zijn in een katholieke kerk...nog ergens een grotere onzin gehoord? Da’s gewoon discriminatie van de vrouw! En wat hebben vrouwen dan niet wat mannen wel hebben? Een piemel? Ja zeg...en daarom worden vrouwen gediscrimineerd...omdat ze geen piemel hebben?

In de prehistorie gingen mannen al op jacht en de vrouwen moesten thuis blijven en voor de kinderen zorgen...ik moet zeggen dat ik voor kinderen zorgen meer liefde vind dan dieren vermoorden toch?...Wat een onzin...discriminatie...we zijn toch allemaal mensen? O wacht... het is zeven uur...ik mag gaan lezen...jes...het is net zo’n spannend stuk!
Ik doe mijn lichtje aan en pak Torak en Wolf, bladzijde 122

Schrijver: roos, 9 maart 2007


Geplaatst in de categorie: individu

1.2 met 9 stemmen 800Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
roos
Datum:
29 maart 2007
Ja, ik vind Jezus ook wel een bijzonder persoon.
Naam:
Eva Mensch
Datum:
28 maart 2007
Email:
E.menschchello.nl
het is een heel logische gedachtengang vind ik.
Persoonlijk heb ik er ook de grootste moeite mee.
Wat ik wel een bijzonder mens vind, is Jezus, die zei: "Hij die zonder "zonde" is werpe de eerste steen.
Dus...denk ik dan, zeer tolerant en verdraag dus je naaste, ook al is die anders dan jij.
Verder mag iedereen geloven wat hij wil, als ze maar niet de ander als honden zien en zo.
Naam:
roos
Datum:
10 maart 2007
Dit is een klein stukje van een wat groter verhaal, dat niet af is (zoals bijna al mijn verhalen). Ik wil in ieder geval zeggen dat ik het niet heb geschreven om mensen bijv. te beledigen, het is gewoon een verhaal "een gedachte van een persoon". Het is niet tegen god bedoeld, als het zo overkomt, of tegen de paus. Ik ben er vooral niet voor om mensen te beledigen. Het is een groot deel hoe ik er over denk. En ik heb dat op geschreven als een gedachte van een ander persoon, die Maryn (spreekt uit Marijn) heet. Ik heb gewoon maar wat op geschreven, zeg gerust dat je het ergens niet mee eens bent. En leg het rustig uit, ik probeer god te zoeken; maar tot nu gaat het alleen nog maar een beetje de andere kant uit. Vertel me wat je er niet aan vindt kloppen en wat wel... ik luister!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)