Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een dagje Madam Cornelia

Ik kijk even in mijn glazen bol, wat me vandaag allemaal kan overkomen. Oei, binnen blijven dus, in ieder geval vanmiddag niet naar buiten das niet handig. Terwijl ik mijn lange nagels pimpelpaars lakt strijkt mijn zwarte kater zich langs mijn jurk. Theodorus heeft honger. Ik vul zijn voerbak bij en rek me uit.

Ik doe mijn oorbellen in, beschilder mijn gezicht en dim het licht in de kamer, muziekje aan, de kaarsen aangestoken op de grote kandelaars. Ik kip met mijn vingers en eet dan smakelijk mijn ontbijt. Ik heb zin in koffie en geen melk dus dat laat ik weer omruilen. Dan gaat de bel en ik laat mijn klant binnen. Een oude man, grijs en gerimpeld, hij is benieuwd wat zijn toekomst is, ik bedenk wat moois en ik in mijn geld. Zo, das makkelijk verdiend. De volgende!

Er komt een jonge meid binnen met haar moeder. Moeder wil weten of haar dochter zwanger is en van wie, want ze heeft haar vermoedens. Ik kijk dochterlief aan en weet al genoeg, ze is zwanger! Haar gezicht straalt het gewoon uit, dat kan iedere gek zien. Wie? Ik heb geen flauw idee, ik mompel iets over een vurige minnaar en vertel dat ik helaas geen naam door krijg. Ruziemakend lopen ze de deur uit.

Ik heb alweer genoeg gewerkt voor vandaag, ik neem nog een bak koffie. Ik ruim mijn troep op, veeg de overtollige make-up van mijn gezicht, doe mijn oorbellen uit en trek even normale kleren aan. Das veel beter zo, ik ben ik weer. Nu ga ik mijn boodschappen doen. Even lekker winkelen, dat kan er wel weer af voor vandaag, morgen nieuwe klanten.

Dan is het tijd voor het middageten, ik haal een lekker bakje kibbeling, dat smaakt altijd. Ik loop weer terug naar mijn huis en daar staat de eerste klant van vanmorgen. Ik ga via de achterdeur naar binnen, verander binnen twee minuten mezelf en de omgeving en ga weer zitten, ik trek aan het touwtje en de deur gaat open. Meneer is boos, het klopt allemaal niet en ik weet niet waar hij het over heeft. Ik zeg: "meneer, ik geef alleen de boodschap door". "Van het geld betaal ik offers." Meneer trapt er niet in, hij gaat de politie bellen. Dat betekent dat ik weer een andere naam moet en weer een ander stekkie. Spelbreker!

Na een uur ben ik weg, probeer me niet te vinden. Dan roep ik kwade geesten over je af!

Schrijver: Madam Cornelia, 15 maart 2007


Geplaatst in de categorie: werk

0.7 met 9 stemmen 1.281Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)