Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Onthouden

Vanuit de dierentuin van Emmen ontving ik een vraag van een verbaasde oppasser. De apen zaten daar al geruime tijd angstig op de apenrots. Ze durfden er niet meer af te komen. Maar opeens is alle stress bij de apen weer voorbij. Of ik wist hoe dat kwam? Ja hoor: Hilbrand Nawijn is niet langer kandidaat in het programma “So You Wannabe A Popstar”. Duidelijk toch? Maar vanuit het Ministerie van Onderwijs kreeg ik een vraag, die lastiger te beantwoorden valt.

Een van de vaardigheden die kinderen op school worden aangeleerd is het onthouden. Je weet wel, bij het vermenigvuldigen prevelde ieder kind zinnetjes als “8 opschrijven, 2 onthouden.” Prima gevalletjes onthouding. Maar vanuit het ministerie werd mij gevraagd wat ik vind van onthouding voor het huwelijk. In eerste instantie mailde ik terug dat ik van mening ben dat ook ná de echtverbintenis vermenigvuldigen van groot belang is, dus dat ik geen reden zag om de onthouding te beperken tot de periode die aan het huwelijk vooraf gaat. Ziezo. Weer 5.000 Euro in de knip. Dik geld verdienen, als consultant. Maar ik had de vraag niet goed begrepen. Want het ging hier over seks…

De vraag bleek te gaan over een onderzoek dat in vier Amerikaanse staten is uitgevoerd. Kinderen die seksuele onthouding voor het huwelijk kregen onderwezen, blijken in hun tienerjaren toch net zo vroeg seks te hebben als leerlingen die daar in de klas niet over werden toegesproken. Tsja, lijkt me toch een vreemde situatie. In gedachten zie ik het voor me: op dinsdagochtend heeft klas 4A van een High School op het platteland van Wisconsin tijdens het derde lesuur het vak ‘Onthouding voor het huwelijk’. Klassikaal 50 minuten niet neuken… Uiteraard blijkt dat dus niet te werken. Er wordt door de adolescenten in kwestie geen minuut later voor het eerst door gevreeën.

Maar u begrijpt natuurlijk wel dat ik het ministerie toch een zinnige uitspraak verschuldigd was over seksuele onthouding. Nou, dat is gelukt. Met ingang van het schooljaar 2007/2008 wordt ook op alle middelbare scholen in Nederland aandacht besteed aan seksuele onthouding. De leerlingen wordt op het hart gedrukt dat ze de volgende ochtend bij het wakker worden moeiteloos de naam van hun bedpartner moeten kunnen noemen. Onthouden!

Schrijver: Driek Oplopers, 15 apr. 2007


Geplaatst in de categorie: humor

2,2 met 4 stemmen 544Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)