Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ondernemen voor leuke mensen

Wij zijn aan het ondernemen. Ik bedoel: mijn vrouw is aan het ondernemen. Een webwinkel met jongenskleding. Leuke jongenskleding, om precies te zijn. Geen stomme. Want dat trekt te weinig klanten.

De site ging vorige maand de lucht in. Mijn lief is nu dus officieel directrice. Ze koopt in, onderhoudt de online winkel, behandelt mail, doet de administratie, plakt postzegels en stuurt enveloppen met inhoud. Kortom, een topvrouw die de handen laat wapperen. Waar vind je dat nog? Oh ja, ze doet ook nog public relations. Dat gaat haar erg goed af, want ze is een vrouw. En als vrouwen één ding kunnen, is het wel praten. Indien nodig in combinatie met inkoop, administratie, postverzending en haren föhnen. Multitasking, dat hoort ook bij vrouwen.

Delegeren kan ze ook. Zo mocht ik me bezighouden met de techniek. Want dat schijnt dan toch nog bij mannen te horen. Daarvoor kocht ik een mooi softwarepakketje waarmee de winkel 1-2-3 online zou staan. Die cijfers bleken voor het aantal maanden te staan. Maar het is klaar, dus al het gepruts, gepiel en gezucht is alweer vergeten. De tijd voor mijn tweede taak is nu aangebroken: de eindredactie. Dat klinkt overigens wat hoogdravender dan het is. Want nog even de feiten: mijn liefhebbende echtgenote is de directrice en ik werk voor haar. Tot diep in de nacht zwoegen, geen salaris. Nou vooruit, een zoen op z’n tijd. Omdat ik vriendjes ben met de baas.

Eindredactie betekent in de praktijk het controleren van de omschrijvingen van de diverse artikelen. Er is daarbij een wereld voor me open gegaan. De gemiddelde man denkt bij het zien van een broek “hé, daar heb je een broek.” FOUT! Het is geen broek, het is een zandkleurige canvas broek. Met veel leuke details. Schrijft u even mee? ‘De kniestukken zijn ingestikt, met plooitjes voor meer speelruimte.’ Uiterst handig, lijkt me zo. Maar dat is nog niet alles. ‘Onder de riempjes zit een sierlus en er zitten kleppen op de achterkant.’ Tja, nu je het zegt. Bij mij zitten de kleppen blijkbaar aan de voorkant. En dan nog wat: ‘in de achterkant van de tailleband zit knoopsgaten elastiek’. Okay, dat lijkt me bij nader inzien wel een praktisch weetje. Ik dacht gewoon: “mooie broek”. Er blijkt nog zoveel te ontdekken op deze aardbol.

We gaan nu aan de slag met de marketing. Want we vinden het fijn als er wat van die canvassers over de virtuele toonbank gaan. Het is fraai spul. Dus we zoeken klanten, en vooral geen stomme. Want we verkopen leuke jongenskleding, bestemd voor leuke mensen. Daar hoort u ook bij. Toch?

Schrijver: Arno, 4 oktober 2007


Geplaatst in de categorie: overig

2.5 met 6 stemmen 607Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)