Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Irritaties

Even het modellenbureau gebeld. Elite-Models, want ik zet altijd hoog in. “Oplopers hier. U hebt mijn foto’s ontvangen? Ja? Fijn. Ik wil graag de nieuwe Katja Schuurman worden. U belt even met de productieploeg van GTST?”
Het bleef een hele tijd stil aan de andere kant van de telefoon. Uiteindelijk werd ik doorverbonden met een of ander kakwijf. Met zo’n Amstelveense stem, en zo’n spraakgebrek waar de letter r niet in voorkomt. “Ja, meneer Oplopers, we hebben uw foto’s gezien. U komt helaas niet in aanmerking. U bent echt veel te lelijk, met die kale kop, dat stomme brilletje en die spillepoten. Wilt u ons niet meer storen?”

U begrijpt dat ik daar geen genoegen mee neem. Ik moet en zal met mijn kop op tv. Maar dan moet ik wel eerst op Engelse les, en daarna contact opnemen met een nieuw modellenbureau in Londen. The Ugly Modelling Agency. Want dat bureau biedt werk aan mensen die nog véél lelijker zijn dan ik. Kijk, die concurrentie durf ik wel aan. U begrijpt dus wel dat ik het helemaal eens ben met de strijd tegen het lustobject.

Want dat is de nieuwe hobby van ons kabinet. Het moet afgelopen zijn met lustobjecten. En iedereen doet mee. Zelfs Woutertje Bos. Die heeft zelfs kritiek op de modellen van het Centraal Planbureau. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik eens een middagje bij de uitgang van het CBP gaan posten. Alleen maar schriele kereltjes met aktetassen. Waar Bos die modellen vandaan haalt? Niks gezien. Maar cultuurminister Plasterk is het boegbeeld van de anti-lustobjectencampagne. Daar heb ik eerlijk gezegd toch zo mijn bedenkingen bij. Want volgens mij is die vent gewoon jaloers. Zelf is Ronald nou ook niet moeders mooiste, en ik koester sowieso een gezond wantrouwen tegen mensen die anno 2007 nog een hoed dragen… Want ik vind die vorm van aanstellerij nogal irritant.

Ook irritant is die Jantje Smit uit dat inteeltdorp aan de oever van het IJsselmeer. Al die waardeloze kutliedjes van hem. Die stomme reclames voor het b-merk van C&A. Die zelfingenomen rotkop. Toch zie ik een groot voordeel. Hij rotzooit tegenwoordig toch met die Yolanthe Karbouw van Woonwagenkamp? Dat vind ik wel een lekker wijf, eerlijk gezegd. Eerst wilde ze niet gefilmd worden in Jantje’s real life soap. Maar ze is om, en dat biedt perspectieven. Ik herinner me nog die real life soap van Fransie Bauer. Die wilde zijn familie verder niet naakt in beeld. Maar in Volendam zijn ze niet zo preuts. Dus ik verwacht een flink aantal close-ups van de reet van Jolanthe in die real life soap van Jantje. Dat worden fraaie filmbeelden.

Ook heel fraaie filmbeelden vond ik die van een stel Haagse Tokkies. Ze waren gespot tijdens een dodelijke steekpartij op een dak. Kijk, daar hou ik van. Met een lekker potje burgerjournalistiek is niets mis. Met een verbijsterde blik op mijn gezicht las ik een brief van de vereniging van bus- en treinondernemingen. Die willen een verbod op het filmen van personeel. Rot toch op! Ik had best een filmpje op YouTube willen zien van die conducteur die vanuit de trein een reizigster op het perron in haar gezicht schopte. Ik vind het echt geweldig dat de NS het Nederlands Olympisch Comité sponsort, inclusief de afdeling Kickboksen… Of leuke shotjes van die smeris in Groningen die het geld van bekeurde toeristen gewoon in zijn eigen zak stak. Prachtig toch? Looneisen zijn bij de Prinsemarij niet meer nodig. Nee, ze regelen hun zaakjes voortaan gewoon zelf…

Over zaakjes zelf regelen gesproken. Koperdieven doen dat ook. Koper is tegenwoordig best duur, dus het is beslist lucratief om wat te jatten. Dat vonden een paar schoffies uit Heerhugowaard ook. Dus sloopten ze een hek rond een transformatiehuisje, en knipten een koperen leiding weg. Helaas voor de heren stond er hoogspanning op die leiding, dus de klap was gigantisch. Een van de boeven kwam onder stroom te staan en ligt nu met flinke brandwonden in het ziekenhuis. Een vette grijns brak door op mijn bek toen ik las waar dat transformatiehuisje stond. Aan de Voltastraat… Maar hoe dan ook, al dat gejatte koper brengt veel rottigheid met zich mee. Vaak kan de trein daardoor niet rijden omdat ook de kabels van de seinen achterover zijn gedrukt. Irritant dus.

Maar het meest irritant is trouwens de heer Emile Ratelband, zenuwlijder te midden-Nederland. Dat vinden de lezers van de Nieuwe Revu. Ik heb hem ook maar even gebeld. “Zo lamlul, het is je eindelijk gelukt. Na heel veel zwoegen sta je toch op de eerste plaats van een klassement. Nederlanders ergeren zich klem aan voordringen. Maar het wordt pas écht ondraaglijk als jij het bent, met die stomme druktemakerij van je. Maar vertel eens, heb je eigenlijk gisteren wel een cadeautje gekregen wegens dierendag? Dat lijkt me wel gepast, met die paardenbek van je…”

Schrijver: Driek Oplopers, 5 oktober 2007


Geplaatst in de categorie: humor

4.6 met 5 stemmen 407Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)