Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De achtbaan

Ik zit in een achtbaan en kan er niet uit.
Wanneer komt men er achter dat ik helemaal alleen achtergebleven ben in deze (mijn?) nachtmerrie? Zal ik badend in het zweet wakker worden en ontdekken dat er al een waterig zonnetje schijnt omdat een nieuwe dag is aangebroken?
Helaas, de rit in deze achtbaan zal ik helemaal alleen af moeten maken. Er onderweg uitspringen is een optie...geef mijn portie maar aan Fikkie. Mmm, tja, ik hang toch nog teveel aan het leven om dat te doen blijkbaar. De vreselijke ziekte en daarna dood van mijn moeder is dat het eindstation? Kan ik dan uitstappen, om me heen kijken en opgelucht adem halen omdat deze helse rit voorbij is? Nee, helaas....blijkbaar heb ik een kaartje voor een altijd-durende-rit gekocht!

Ik zit in een achtbaan en kan er niet uit. De dood gaat over in een nieuw leven, wat helaas al veel te vroeg weer eindigt in de dood. Zal ik toch maar halverwege uitstappen? Wat kan een mens aan? Misschien nog even wachten....is hier het eindstation? Er kondigt zich wederom nieuw leven aan..........tijd om opgelucht adem te halen na deze helse rit? Jammer joh, zo makkelijk gaat dat blijkbaar niet!

Ik zit in een achtbaan en kan er niet uit. De geboorte van een nieuw leven maakt me blij.......is deze helse rit eindelijk voorbij? De achtbaan vermindert helaas geen vaart. Ziekte, verdriet, dit waardevolle leventje is zo kwetsbaar. We denderen in volle vaart door, met af-en-toe als tussenstation onze "uitstapjes" naar het ziekenhuis.
Wanneer word ik wakker en is deze helse rit voorbij?

Ik zit in een achtbaan, en hij vermindert vaart! Zou hij stoppen? Eindelijk tijd om opgelucht adem te halen? Ik zie het eindstation als ik in de ogen van mijn zoontje kijk! Zal de rit nu ten einde zijn en kan ik misschien ergens kaartjes krijgen voor de lachspiegels? Mam........ik heb het gehaald! Je zou trots op me geweest zijn, en helemaal op je kleinzoon die je helaas nooit hebt mogen zien.

Schrijver: Nathalie, 5 dec. 2007


Geplaatst in de categorie:
overlijden

2,7 met 6 stemmen 567Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Natasja
Datum:
6 dec. 2007
Email:
ratelaartjehotmail.com
Prachtig, de achtbaan van het leven,
perfect broos weergegeven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)