Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Reisverhalen

Inleiding


Ik waarschuw u. Dit zijn niet de reisverhalen die u gewent bent en ik weet dan ook zeker dat dit niet in het Michelin boekje komt. Nee, dan heb ik het over de belevenissen van een puur a-sociaal persoon die daarnaast ook nog eens 32 jaar verslaafd is aan alles waar je verslaafd aan kunt zijn, dan ook nog een beetje schizofreen is, dat kan ook niet anders na al die tijd vergiftigen van lichaam en geest, daarnaast belezen, vrij intelligent, crimineel vanaf zijn vijfde (daar komen we gegarandeerd later op terug). Kijk lees je daar nou wel eens een reisverhaaltje van? Ik bedoel zo'n persoon?

Logischerwijs is het eigenlijk haast onmogelijk. Bedoel normaal gesproken is iemand gestoord en zit diep weggestopt in een afgezonderde vleugel in een of ander gekkenhuis, ernstig ziek vanwege aids bijvoorbeeld, of vaker nog gewoon dood door een overdosis of opgebrand. We worden meestal niet ouder dan 35 soms 40. En zo niet zijn ze te stom om ook maar een zinnig woord op papier te krijgen.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen: ik ken vele oude junks maar dat komt omdat er haast geen nieuwe bij komen. Heroïne is uit. Dus dat is niet zo raar dat verslaafden niet zo vaak voor komen en dan zeker niet in reisverhalen. Hooguit een spirituele reis in de straatkrant, te verkrijgen op elke straathoek van Rotterdam centrum verkocht door een verslaafd of asielzoekend persoon.

Christiane F kwam niet verder als 't treinstation Bahnhof of Zo en onze Herman niet verder dan de bar waar hij naar snackte en vervolgens in een Broodje gezond stikte geloof ik. Nee ik leef nog steeds, heb vele reizen over de gehele wereld gemaakt, en kan ze nog navertellen ook. Althans ik ga ervoor en we zien wel waar 't schip strandt. Wie weet kan ik u vermaken met enkele van deze toch wel aparte avonturen om hier iets meer over te vertellen.

By the way heb ik 't natuurlijk over mijzelf. Ik had 't natuurlijk gelijk kunnen zeggen en ik had het Ik Frans Borst kunnen noemen. Maar ik kom er ook niet iedere dag voor uit wat voor persoon ik geweest ben. Daar komt nog bij dat die Cremer een mietje was vergeleken bij wat ik heb geflikt. Man man. Nee aan een vergelijking met hem valt voor mij geen eer te behalen...

Trouwens lijk ook verdomd veel op Hans Worst als je 't mij vraagt. Bedankt pa. Bedankt ma. Jaaaa maar je heet Franciscus...Nee daar ben ik blij mee. Mijn Heilige naamgenoot in Assisi heeft inmiddels het marmer uit de bodem gesleten door het omdraaien in zijn graf. Hij is niet de eerste of de laatste heilige geweest die in het hiernamaals dankzij mij rek- en strekoefeningen aan het doen zijn, in het aan hun toegewezen graf, tempelcomplex, een of ander monument of dan wel of niet in het hiernamaals. Dit alles echt geheel zonder kwaad opzet, maar berustend op onwetendheid of een rare dwaling van het lot. Zoiets van beïng at the wrong place at the wrong time, all the time.
Later meer hier over.

Schrijver: Franciscus Borst, 20 januari 2008


Geplaatst in de categorie: reizen

4.1 met 11 stemmen 349Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Flora R
Datum:
12 maart 2008
Email:
florrietmsn.com
Ben benieuwd

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)