Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Op de fiets

Marie wilde op een zonnige dag op de fiets naar Amsterdam, om Piet en Lies weer eens een bezoekje te brengen. Jan had gemopperd, want aan fietsen had hij een broertje dood. 'Weet je wat die rit ons anders gaat kosten?' had Marie venijnig gevraagd. 'Nergens een plek om te parkeren en had je eindelijk een plek, dan kostte je dat een godsvermogen.' Jan had er niet veel tegenin kunnen brengen, dus stapten ze op de pedalen. Na een uur kwamen ze op de plaats van bestemming aan en ze zetten de fietsen voor het huis tegen een boom.

Saar van de overkant zat die middag net met haar kopje thee voor het raam toen ze Gijs van de garage aan zag komen. Ze stak haar hand op, zoals altijd, en hij groette haar vriendelijk terug. Plotseling stond hij stil bij een paar oude fietsen die aan de overkant tegen een boom stonden. Hij bekeek ze aandachtig, bevoelde de banden, haalde wat gereedschap uit zijn zak en sleutelde de beide voor- en achterwielen uit hun spatborden. En doodgemoedereerd was hij met de wielen onder zijn arm de straat uitgelopen. Die kan ook altijd van alles gebruiken, dacht Saar goedmoedig. Maar weggooien kon tenslotte altijd nog.

Niet veel later zag ze een man en een vrouw vertwijfeld bij die onttakelde fietsen staan. En opeens ging haar een licht op. Ze kwakte het theekopje op het schoteltje, holde naar beneden en stak vervolgens onverantwoord de drukke straat over. 'Dit is een misverstand,' had ze buiten adem geroepen. 'Het is een betrouwbare knul! Maar het vuil wordt zo opgehaald en hij moet ervan overtuigd zijn geweest dat die fietsen daar stonden om meegenomen te worden!' Met een hoogrode kleur en nog steeds achter adem nam Saar de ontstelde lieden onder haar hoede. En met elkaar gingen ze op weg naar de garage.

Daar aangekomen zagen ze hun vertrouwde wielen tegen een muurtje staan, en de opluchting was groot. 'Precies zoals Saar had verondersteld, zo was het ook gegaan,' grapte de garagist. Hij verontschuldigde zich voor het ongemak en stelde vriendelijk voor om de wielen weer terug in de spatborden te plaatsen. Zo gezegd, zo gedaan. Tenminste dat dachten ze.

Want het ergste moest nog komen. Onder heel veel dankbetuigingen richting Saar, een goede buur was toch beter dan een verre vriend, waren ze weer terug bij de boom. Een boom met alleen zijn stam. Wild om zich heen kijkend zochten ze de straat af. Want was dit wel de goede boom..?

En even verderop hoorden ze een vuilniswagen luid krakend de hoek om gaan...

Schrijver: Areth, 29 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: humor

3.9 met 15 stemmen 413Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)