Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vlinders

Krioelende elektrische impulsen schieten door mijn opgewonden lichaam. De vrijheid van keuze wordt belemmerd door dwangmatige gedachten. Mijn denken wordt gedirigeerd door verliefdheid. Een onevenwichtige kapitein staat aan het roer van mijn schip. Ik vaar in het donker naar het mooiste licht van de wereld. De belichting die jouw gezicht in lachende trots onthult.
De kleur van bloemen verandert in een betoverende,rode schakering.
Vogels dansen in hun zwevende vlucht en witte wolken verplaatsen zich langs een blauwe hemel in een stoet van nog ongeboren vormen uit een beeldhouweratelier.

Al het visuele heeft een sterke impressie in mijn ontvankelijke geest. Het wachten op onze volgende ontmoeting duurt langer dan een eeuwigheid. De vlinders in mijn buik tillen me op en sturen mijn zwevende lichaam in een diepe slaap vol met erotische fantasieën. Bij het ontwaken voel ik de pijn van eenzaamheid en beleef de stem van mijn ratio als nachtmerrie. Hij fluistert: alweer een onbereikbare liefde.

Nieuwe vlinders zijn gekomen en weer weggevlogen. Maar van de mooiste vlinder zal ik het gevoel van smachtend verlangen nooit vergeten. Mijn vlinder die met een vleugelslag in Brazilië een orkaan in mijn hoofd veroorzaakte en de chaos van verliefde gedachten compleet maakte.

1966.


Zie ook: http:/www.spirituelefilosofie.blogspot.com

Schrijver: J.J.v.Verre, 20 december 2008


Geplaatst in de categorie: liefde

3.3 met 34 stemmen 2.660Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
1966
Datum:
21 december 2008
Spirituele filosofie? Iemand heeft je met beide voeten terug op de begane grond gebracht tussen zijderupsen en gespinsel.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)