Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Jij

Hier sta ik dan. Ademloos met te veel lucht. Zelfs het zuchten doet nog pijn. Tranen zijn er allang niet meer. Gemiste kansen doen dat, weet je. Gemiste kansen laten zelfs de meest machoman huilen. Mag dat niet? Een huilende man? Jammer dan.

Ooit was jij er. Jij. Met een hoofdletter. Jij die al mijn leegte zou vullen. Jij die mijn pijnen zou laten verdwijnen. Als was jij een goede fee. Er moest daarboven toch iemand van mij houden. Dat ze een engel zo maar naar mij toe zouden sturen. Naar mij. Die rebel. Die toen nog onnozele hals. Die puber.

Maar ik herkende die kans niet. Pas later wist ik wat voor kans ik gemist had. Heb ik je pijn gedaan? Sorry daarvoor. Want ik hield best wel van je. Wat zeg ik…best wel??. Kijk zelfs nu heb ik er nog moeite mee. Het toegeven aan mijn gevoelens. Ik ben immers een man. En die geven nooit toe aan hun gevoelens toch? Fuck. Die klote vastgeroeste oergevoelens.

Ik ben niet alleen nu. Wel eenzaam maar niet alleen. Sinds onze tijd heb ik genoegen moeten nemen met second best. Ik speel sinds toen in de tweede liga zou je kunnen zeggen.

Waarom ik je dit schrijf? Zoveel vragen en zo weinig antwoorden. Ik weet het eerlijk gezegd niet. Misschien omdat ik ouder word en naar mijn jeugd terugverlang. Misschien omdat er te veel lege ruimten in mijn leven zijn die gevuld dienen te worden. Misschien omdat ik mij realiseer dat ik niet gelukkig ben in mijn huidige relatie.

Ik schrijf je dit terwijl ik weet dat je dit niet zult lezen. Wordt dit stuk hierdoor fictie? Alweer een vraag zonder antwoord. Wat anderen denken? Interesseert mij niet. Wat mij interesseert is wat van jou geworden is. Ik heb je gezocht maar nooit gevonden. Misschien maar beter ook. Misschien bevalt mij wat ik zou vinden niet en maakt het de illusie kapot.

Blijf maar liever mijn zoete droom. Mijn eigen jeugdherinnering.

Schrijver: costa, 22 december 2008


Geplaatst in de categorie: spijt

1.6 met 7 stemmen 1.181Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)