Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Inteelt op het ijs

Wat is dat toch merkwaardig in dit land. Al die inteeltprogramma’s met bekende Nederlanders. Zaterdagavond was het weer raak; kinderen dansen op het ijs. En niet zomaar wat kinderen, nee, kinderen van bekende Nederlanders. Dat maakt toch een verschil.

Oké, ze hadden aan dat gekrabbel op het ijs nog een themaatje vastgeplakt, donateurs werven voor het Nelson Mandela kinderfonds, maar dat was bijzaak. Want het ging, zoals altijd weer, om de bekende Nederlanders.
En zo worden die kinderen van de bekende Nederlanders zelf ook weer bekende Nederlanders en is de inteeltcircel weer rond.

Uiteraard werd het gedoe, zoals altijd weer, aan elkaar geslijmd door super bekende Nederlander Gerard J. Behalve zijn geleuter vielen vooral die nep grijnslachjes van hem weer op. De man is het ongekroonde vleesgeworden klatergoud van dit decennium.

De sterretjes schaatsen en de bekende ouders werd om commentaar gevraagd. Neem nou de kleinzoon van oud politiewoordvoerder Klaas Wiltink. Hem, opa Klaas dus, werd om commentaar gevraagd over de prestaties van kleinzoon. Niet de ouders! Maar ja, die zijn dan ook onbekend.
Er waren ook een stel bekende Nederlanders naar Zuid-Afrika geweest, om zich, zoals het zo geestig heet, persoonlijk op de hoogte te stellen van de toestanden daar.

Zo was daar ene Bettine Koeman. Vrouw van trainer Ronald Koeman.
Bettine, zelf bekende Nederlander geworden door te trouwen met een trainer om daarna voortdurend, in het zicht van een camera, hup hup te roepen, liep hongerende kinderen over de bolletjes te aaien en zei precies vier zinnen voor de camera.

Dan vraag ik mij af: wat voegt zo’n trainersvrouw nu toe aan zo’n trip naar Afrika. Hoeveel kost zo’n trip wel niet. Waarom dat geld niet uitgespaard om het, in plaats daarvan, nuttig te gebruiken en direct te storten in het Nelson Mandela kinderfonds?
Dan hoeft Vrouw Koeman gekleed in Gucci-outfit niet een week lang door de Zuid-Afrikaanse modder te banjeren om vervolgens te moeten creperen in een Zuid-Afrikaans Hilton Hotel.

De zoon van voedselbankdeskundige Rene Froger won de marathonuitzending van dik drie uur.

Waarmee ik maar wil zeggen; Nelson Mandela is negentig jaar en zal dankbaar de nieuwe donateurs voor zijn kinderfonds accepteren.
Maar als hij naar dit koddige inteeltprogramma gekeken heeft zal hij ongetwijfeld in één avond tien jaar ouder zijn geworden…


Zie ook: http:www.pacopainter.nl

Schrijver: paco, 30 december 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.2 met 12 stemmen 292Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
30 december 2008
Inteeltprogramma's? De halve wereld zit ermee geplaagd. Wie zou daar verandering kunnen in brengen? Ik vraag het me soms af.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)