Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

GEWOON NORMAAL 2

Nadat Pasen en Pinksteren op kerstavond vielen, werd Ernst van Piemelen burgemeester van de gemeente Bommelerskont, alwaar hij een gerestaureerd krot betrok in de Prutlaan.

Zijn naaste buren waren de doden op het uitgestorven kerkhof. Ze lagen er rustig bij en trokken zich nergens wat van aan. Zelfs niet toen er middenin de zomer een lawine over het vlakke land heen bulderde, die alle onbestaande kerncentrales liet activeren in een stralende mist.

Ernst was als burgervader zéér ernstig en maakte alleen maar grapjes, waardoor iedereen hem bloedserieus nam. Voor de schuifelaars uit zijn gemeente organiseerde hij een avonddriedaagse, die hij zelf in vier jaar tijd wist te volbrengen. Ook deed hij tijdens de Bommelerskontse spelen mee aan het kogelkoppen, speervangen en discushappen. Hij vloog zelfs mee in een onbemande vlucht naar Saturnus, al was zijn grootste ambitie om Minister van Nonsens te worden in een pretkabinet.

Voor de rest was Ernst van Piemelen gewoon normaal, al zal ik het daar maar niet over hebben, omdat het niet echt past in het einde van dit absurdistische verhaal...

Schrijver: Stef Wouters, 15 januari 2009


Geplaatst in de categorie: humor

3.1 met 7 stemmen 414Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joke Berensen
Datum:
16 januari 2009
Email:
jokeberensenhetnet.nl
een super-nonsens verhaal, échte humor

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)