Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Blauwe Maandag

Gisteren kwam ik mijn bed uit en voelde me niet al te best. Mijn darmen waren behoorlijk aan het discussiëren en in mijn hoofd werd een robbertje gevochten. Ik dacht: ja hallo, hier ga ik dus absoluut niet aan toegeven, want ik ben in december pas ziek geweest. Het kon me toch niet gebeuren dat ik nauwelijks een maand later alweer plat zou liggen. Dus een paracetamolletje als ontbijt genomen en doorgegaan!

Onderweg naar mijn werk werd mijn humeur er niet beter op. Wind, regen, vies, nat en somber! Ook eenmaal achter mijn bureau bleef ik met een akelig gevoel zitten, waarvan ik twijfelde of dat wel te maken had met mijn bonkende hoofd of sprekende buik. Wat aardige gesprekjes met collega’s konden daar niks aan veranderen.

Uiteindelijk werd ik gewezen op een artikel in de krant. Het was “Blauwe Maandag”. Oftwel, de meest deprimerende dag van 2009. Op zich knap dat ze dat nu al weten, het jaar duurt nog zo lang. Maar goed, we kunnen hem maar gehad hebben. Lekker makkelijk, zo had ik een mooi excuus voor mijn gevoel. Als er iemand vroeg wat er met me aan de hand was, hoefde ik verder geen uitleg te geven. Alleen maar te zeggen: Ooooh Blauwe Maandag, is morgen weer over.

Daarna ben ik toch het artikeltje maar even ingedoken. Ik las dat de zelfmoordartikelen die dag erg populair waren. Denk hierbij aan vliegertouw, cd met klassieke muziek en naaktfoto’s van Balkenende. Als oorzaken voor het treurige gevoel kwamen ze aanzetten met het slechte weer, dat de vakantie nog ver weg is en nu komt ie…dat de meeste goede voornemens alweer zijn opgegeven. Ai….

Toch maar even naar mijn eigen mooie voornemen gekeken. Het loslaten van bepaalde mensen, verkeerde energie verbannen en een dikkere huid kweken, is geen makkelijke missie, dat wist ik al. Op drie weken kun je er dan ook nog weinig van zeggen, maar ik heb in ieder geval al één nutteloos smsje genegeerd en op twee vervelende opmerkingen het antwoord: en dat pik ik dus niet meer, laten horen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en is het hier en daar net even anders gegaan, maar nee, absoluut geen reden om depressief te zijn wat mij betreft. Eigenlijk een reden om best trots te zijn op mezelf.

Vanmorgen scheen dan ook de zon, geen discussies meer in mijn buik en geen oorlog in mijn hoofd. Blauwe Maandag is weer overgewaaid. Het is een mooie dinsdag vandaag!

Schrijver: wendy77, 22 januari 2009


Geplaatst in de categorie: emoties

2.6 met 5 stemmen 281Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)