Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een dagje schaatsen

‘Waarom ga je niet schaatsen?’, vroeg zijn moeder.
De jongen ondersteunde zijn hoofd, zuchtend van tegenzin.
Hij dacht aan alles wat hij ervoor moest doen. Zijn schaatsen vinden. Waar waren die krengen? In de rij staan. Zich warm aankleden. Zo warm was het niet op de Jaap Eden. Brrr. Een rilling stroomde door zijn lichaam. Nee, dacht hij, daar heb ik geen zin in. Hij zuchtte weer. Ineens schrok hij op. Verdorie dat is waar ook, bedacht hij, volgende week zouden ze met de klas naar de kunstijsbaan gaan. En hij wilde geen flater slaan. Dus moest hij oefenen. Gedreven door de vrees voor een afgang ging hij.

Na twee keer hard te zijn gevallen kreeg hij eindelijk de slag te pakken. Aan de binnenkant van de baan flitste een meisje hem voorbij. De binnenbocht is voor de snelle schaatsers en hij liet het wel uit zijn hoofd om zich daar te begeven. Wat kan zij mooi rijden, dacht hij. Zich achter haar aan spoedend, kwam hij bijna als vanzelf in haar slag. Hij volgde het ritme van haar benen en heupen. Eén - twee, links – rechts. Warempel, hij kon haar bijhouden. Waarom wist hij niet, maar hij werd door haar meegezogen. Haar manier van schaatsen, maar ook haar beweging. Na twee rondjes boven zijn kunnen in haar glijspoor te hebben gereden, werd hij moe. Zijn linkerbeen verkrampte en ineens voelde zijn schamel pootje-over krukkig aan. De wiegende billen van het meisje verdwenen achter een waas van vermoeidheid.

‘Verdorie’, lispelde hij voor zich uit, ‘…ik val op die griet, maar ik kan niet meer.’
Keihard ging hij voor de derde keer onderuit.
‘Was het leuk jongen?’, vroeg zijn moeder toen hij halfkreupel thuiskwam.
‘Ja, morgen ga ik weer!’, antwoordde de jongen.

Wat ben ik blij dat de jongen die ene keer naar zijn moeder luisterde. En de volgende dag terugkwam en het lef had om ‘die griet met de wiegende billen’ aan te spreken. Er ontstond een warme liefde tussen de jongen en haar. Geloof me want die griet was ik.

Schrijver: Kary Kepla, 4 februari 2009


Geplaatst in de categorie: sport

2.7 met 13 stemmen 744Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)