Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

RTL KAKTUS

Op het moment dat ik hoorde dat de wakkere krant een omroepzender wilde starten, dacht ik; ach, dat moet kunnen, we hebben er nog maar een stuk of zestig. En een beetje rechts gerichte rotzooi valt toch niet op tussen die andere shit.
En daarnaast; hoelang zal het helemaal duren, die zender? Maandje of zes? Of schat ik dat te optimistisch in?

Nog maar net bekomen van de schrik kijk ik naar 'de wereld draait door' en zie daar iemand als gast aan tafel zitten die ik vagelijk ken. Beetje rossig, dun wordend haar, ingevet met een kankerwekkend soort gel waardoor het lijkt dat het haar als de stekels van een cactus zijn ingebrand.
Dan gaat mij een licht op. Peter-Jan Rens. De grote goeroe achter de Meneer-kaktus-show.

Was een generatie geleden niet van de buis te rammen. Dacht zelf altijd dat hij het grootste talent van de aflopen en toekomstige honderd jaar was.
Na jaren van voortslepende kaktus-ellende stierf zijn show een zachte dood waarna het grootste talent zelf ook uit beeld verdween. En ik maar denken; zo, dat hebben wij ook weer gehad. Vermeend talent blijft altijd naar de bodem zakken, dacht ik ook nog..

Jammer genoeg heb ik Rens’ gigantische camerageilheid onderschat. Zijn camerageilheid overtreft zelfs die van dat andere omhooggevallen stuk tv-onbenul: Carlo Bosrat, maar dat terzijde.

En met welk wereldschokkend nieuws wilde ons Rensje ons verblijden? Juist, Rens gaat ook een nieuwe omroep beginnen. En daar komt hij eind februari mee. Dat geeft hem nog krap een maand om de benodigde 50.000 leden binnen te slepen. Kun je nagaan hoe tevreden hij met zichzelf is. Hoe populair hij denkt te zijn. Hij gaat er luchtigjes van uit dat er direct na zijn Bergrede bij 'de wereld draait door' miljoenen mensen de telefoon pakken om zich bij Zijne Heiligheid Rens aan te melden.

Tussen neus en lippen meldde hij ook nog even met welk doel hij een nieuwe omroep wil starten: met de omroep wil Peter Jan programma's gaan maken voor én met mensen met een beperking. Zoals hijzelf..
De programma's moeten worden gemaakt in 'open studio's', die door het hele land moeten komen. Peter Jan wil vooral aandacht besteden aan thema's als zorg, welzijn en onderwijs.

Zorg, welzijn en onderwijs? Nee hoor. Lijkt mij sterk. De enige reden dat Rens een nieuwe omroep start is de Meneer-kaktus-show. Ondanks al zijn geleur wil geen enkele omroep die gedateerde show meer uitzenden. Omroepen hebben genoeg van al dat kaktusgedoe.
Tja, en wat doe je dan met al je camerageilheid. Die geilheid zoekt ook een uitweg. En als een kaktus-show het enige is waar je oude roem op teert, begin je toch gewoon een eigen omroep?

Ik moet er niet aan denken dat hij nog slaagt ook. Dan krijgt hij twee uur zendtijd per week. Twee uur; back to the grote meneer-kaktus-show. On prime time! Kan het nog erger?
Rens wil nog niet zeggen hoe de omroep gaat heten maar dat kunnen wij wel raden.
Ik doe een gok: RTL KAKTUS..


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: paco, 26 februari 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.1 met 7 stemmen 744Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)