Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

T.v.-perikelen

Een tijdje geleden reageerde de t.v. plotseling niet meer op de afstandsbediening (als ik dit zinnetje overlees, merk ik hoe apparaten "vermenselijkt" zijn, maar dat is weer een ander verhaal).

Ik had me verheugd op een leuke t.v.-avond en had nog omgeschakeld van DWDD op "Met het mes op tafel". Maar toen ik na afloop van "het mes" weer terugschakelde naar 3 - al helemaal in de mood voor Mike en Thomas - gebeurde er niets. Ik tikte eens op de afstandsbediening, hij had dit wel vaker gehad en dit wilde wel eens helpen. Nog een keer proberen: niks. Op 1 dan? Weer geen reactie. Nog een mep gegeven. Weer niks, nada. Omhoog en omlaag? Teletekst? Iemand soms per ongeluk op dvd gedrukt? Wat ik ook met die afstandsbediening uithaalde, hij lag als een nutteloos ding in mijn hand. Balen en nog eens balen: Mike en Thomas, die ik absoluut niet missen wou, kon ik nu mooi op mijn buik schrijven.

Vriendlief had er zich intussen ook mee bemoeid. Hij herhaalde alle handelingen die ik al eerder had verricht, met dezelfde resultaten. "Uitgerekend op onze avond!", foeterde hij ook. Uiteindelijk dan maar de kleine t.v. van boven gehaald. Die moest helemaal geïnstalleerd worden, wat een oervervelende klus is en voor mijn rekening kwam. Ik was er bijna mee klaar - na geruime tijd en ook nog in een ongemakkelijke houding - toen ik plotseling een vreemd geluid hoorde. Onmiddellijk sprong ik op, alle alarmbellen gingen af. Ja hoor, stank en rook! Ik drukte meteen de knop in (wat in dit geval "uit" betekent), terwijl mijn zoon, ook al gealarmeerd riep: "Zet dat ding uit!" en vriendlief naar voren stormde en de stekker eruit trok. (Nog niet zo lang geleden was er bij iemand van onze straat een t.v. ontploft waarbij de hele bovenverdieping in brand vloog en de brandweer er moeite mee had om het te blussen.). Godsgloeiende en nog wat!! Inmiddels stond ik zelf op ontploffen. Al die tijd en moeite voor niks.

Inmiddels was mijn zoon op een lumineus idee gekomen en gaf ons de raad eens te kijken of die andere t.v. voorop misschien knoppen had om de programma's handmatig op te zoeken. Dus de oude t.v. maar weer op zijn plaats gezet en jawel hoor. Helaas waren inmiddels alle leuke programma's afgelopen. Maar de pech kon niet op.

Vriend kwam uit de badkamer met de aarzelende vraag of een van ons misschien net onder de douche was geweest en de vloer niet had gedweild. Een totaal onzinnige en overbodige vraag, gezien het verloop van de afgelopen avond/nacht en dat wist vriend ook wel. Maar het was een mooie inleiding voor een vervelende constatering dat de wasmachine had gelekt.

Schrijver: J. Huber, 8 april 2009


Geplaatst in de categorie: rampen

2.8 met 4 stemmen 277Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)