Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

EEN KRAAI IN CADZAND

Er stond een harde krokuswind boven op de wandeldijk in Cadzand. Op het strand zelf bevonden zich bij dat grijze weer slechts enkele mensen: twee vissers, een stel vers-verliefden en een dapper gezondheidsgezinnetje. Op het hoge wandelpad viel omzeggens niemand te bespeuren. Heel af en toe passeerde iemand: de haren steil achterovergeharkt tegen de strakke wind in wadend, of vooruitgestuwd door rugwind gekke passen nemend.
Alleen boven strandrestaurant De Piraat kringelde wat rook, onmiddellijk weer neergeslagen en weggeblazen door de wind. De andere strandpaviljoenen waren gesloten. Sprokkelmaand op het strand van Cadzand: vierkante kilometers eenzaamheid gegarandeerd. Zielenzalf!

Echter!

Vanuit westelijke richting (rugwind) naderden een vrouw en een kind. Vanuit oostelijke richting (tegenwind) naderde een man. Verscholen in het struikgewas keek een kraai toe op het onvermijdelijke. De vrouw en het kind konden heel erg bang worden voor de immer groter wordende gedaante. De man kon ongestoord zijn duistere gang gaan, onttrokken aan het zicht door het struikgewas, beschermd door afstand en het barre weer. De kraalogen van de kraai volgden de drie personages uit dat vreselijke verhaal. Nog twintig meter scheidden de vrouw en het kind (een meisje, merkte de kraai nu) en de man van de fatale ontmoeting. De kraai hield zich roerloos. Hij voelde perfect aan wat er zou gebeuren. De grijswaarde van de lucht kreeg een Golgotha-dimensie. Er zou zich een gruwzaam voldongen feit voordoen boven op de wandeldijk in Cadzand, en de hele wereld (mensen, meeuwen) zou het eerst uitschreeuwen en zou vervolgens in diepe rouw gedompeld worden.

En aldus geschiedde.

De kraai vloog op en verspreidde vliegensvlug het nieuws: hoe de vrouw zo bang was geworden dat zij ter hoogte van de man haar mes had getrokken en dat kort na elkaar tot driemaal toe heftig in zijn rug had geploft, het mes in de struiken had gegooid (vlak naast de geschrokken kraai), het kind bij de hand had genomen en het op een lopen had gezet.

Schrijver: Marius Vanthomme, 19 april 2009


Geplaatst in de categorie: rampen

4.2 met 6 stemmen 227Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
15 april 2012
Email:
hmessielive.nl
Een vloeiend verlopend verhaal, tenminste in het eerste gedeelte. Daarna een keiharde en wrede verrassing, die ofwel dreigend onheil heeft afgewend, ofwel het gevolg is van een verkeerde gedachte. Die man kan ook een onschuldige gluurder zijn geweest. Ja, je kunt er verschillende dingen uit opmaken. In elk geval een waarschuwing voor iedere man, hoe hij ook is en wat hij ook wil.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)