Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De vroege Vogels

Het is goed te merken aan de natuur dat het een stuk warmer is dan normaal. En dan praat ik niet alleen over de planten maar vooral over de vogels. Ik strooi al jaren vogelvoer op mijn achterplaatsje en volgens mij zijn de afgelopen jaren al heel wat families van vogels in de omtrek gebleven.

Maar dit jaar kunnen wij daadwerkelijk van vroege vogels spreken. Naast mijn voordeur groeit een plant tegen de gevel met grote stekels. Je zou het een cristendoorn kunnen noemen. Maar dat is een binnenplant, de stekels doen in ieder geval niet voor elkaar onder. Het is nog een erfstuk van de vorige bewoonster.

Eigenlijk zat ik aan het peinzen om de plant te verwijderen omdat de prikkels hem nu niet tot de aangenaamste plant maken.
Net toen ik er aan wilde beginnen hoorde ik een hoop gekwetter van vogels om mij heen. Even snapte ik er niets van tot ik een beetje verder keek.

Midden tussen de stekels zag ik een groot nest in aanbouw. Tot nu toe was er in deze plant nog nooit een nestje geweest. Dan maar even wachten en ja hoor: nu is het nest af en ik vermoed dat er zelfs al eieren in liggen. Want heel parmant zit er nu een merel te broeden. Ik vind het heel leuk, normaal zitten de vogels bij mij in de sparren en dit is voor de eerste keer dat ik zo open en zo dichtbij een vogeltjesnest heb.

Ineens moest ik denken aan het gezegde: in mei dan leggen alle vogeltjes een ei. Dit was niet het eerste nest dat ik dit jaar van merels zie. Bij mijn buur zijn ze zelfs al uit gevlogen. Dat waren dus echte vroege vogels. Het leuke van alles is dat ik dan wel misschien een poes mag hebben, maar de vogels vinden dat geen probleem.
Gelukkig voor mij, de vogels en de poes leven wij in harmonie.

Schrijver: E van Dam, 25 april 2009


Geplaatst in de categorie: dieren

4.1 met 9 stemmen 334Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
1 mei 2009
Ik ben het helemaal met je eens. Jij ook vriendelijk bedankt. Het is fijn om te horen dat er meer zijn die aan onze vogels denken.
Naam:
Cloudia
Datum:
30 april 2009
Dat was heel leuk om te lezen. Zeker omdat ik ook allemaal vogelkotjes in de rondte heb hangen. Zo lang er nog mensen zijn die om vogels geven. Dan kunnen we er ook van genieten. Bedankt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)