Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Blij in de wei

Ik ben eens wezen golfen. Mensen die meer euro's dan hersens hebben zeggen 'golven' maar de enige juiste uitspraak is golfffen met de f van fisa-kaart.
Ik liep het terrein op. Wat ik zag was eigenlijk de Alblasserwaard, maar dan in het klein. Er stonden weliswaar geen koeien in de wei; maar wel veel Hermannen in niet ál te bonte outfits.
Onbevangen besloot ik om ook een slagje te wagen. Ik moet toegeven: de sport zelf is prima te doen. Echter, de mensen die ik op mijn tour langs de holes ontmoette vond ik weinig verheffend. Een sigaartje roken en in gezelschap van 'een vrindje' een beetje met een rotary-club hengsten, dat is niets voor mij.

Maar ik heb in elk geval geprobeerd de verslaving van het golfen onder de knie te krijgen. Als je 'de gemiddelde bekende nederlander' moet geloven
is er namelijk niets leukers dan stoeien op de green. Ik vond het wel meevallen.

Misschien lag dat aan mij. Aan m'n kleding lag het in elk geval niet. Ik had die dag wat sportiefs aangetrokken. Halflange broek, basebalpetje, t-shirt met korte mouwen.
Toen ik uit mijn auto stapte werd ik vanuit de kantine aangegaapt alsof ik voor de carnaval op weg naar Limburg was, maar bij de Moerdijk een afslag had gemist. Het deed me niets. Snel was ik aan het golfen geslagen.
Het ging niet onaardig. Ik deed het beter dan de dikke mannen die ik inhaalde. 'Er was geen hole aan!'
De heren die ik inhaalde zagen er niet uit. Het is vast niet makkelijk om in 3-delig pak een bal te slaan.
Bedoelen ze dat soms met de handicap? Ik ging lekker.
Een hole voor mij was een groep oud-voetballers bezig op uitnodiging van de ABN-Amro, onder aanvoering van Louis van Gaal. Een hole na mij golfde een groep mongolen.
Dat laatste viel niet direct op.
Eigenlijk pas nadat een van hen m'n balletje had ingeslikt.
Ik zag dat ik een grotere handicap haden ben toen maar gestopt.

Schrijver: Wijnand Keesmaat, 17 juni 2009


Geplaatst in de categorie: sport

4.8 met 4 stemmen 297Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)