Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De drie voyeurs

Elektronicus Martin, dierenarts Wiebe en Hans eigenaar van het dierencrematorium; drie vrienden van middelbare leeftijd, die met elkaar optrekken sinds de kleuterschool en bekend staan als de drie musketiers vanwege het kattenkwaad dat ze uithaalden in hun jeugd.
Ze zien een documentaire op tv dat hun op een idee brengt en besluiten het plannetje uit te voeren.

Martins buurvrouw - ex schoonheidskoningin Esmee - is een aantrekkelijke dame. Enige liefde van Esmee is momenteel de grote zwarte kater Wapper. Als de kat door een oogziekte aan één oog blind geworden is, wordt hij door dierenarts Wiebe geopereerd en krijgt een kunstoog.

Martin voorziet volgens plan het oog van een microchip-camera. Als de kat vroeg of laat sterft komt hij terecht in de kliniek van Wiebe of in het crematorium van Hans, in beide gevallen wordt de camera verwijderd en de sporen gewist.
Bij bezoek van Esmee met haar kat aan de dierenarts wat regelmatig gebeurt, wordt de opnamechip stiekem vervangen door een nieuwe. De overrijpe pubers zitten bij Martin thuis, als zijn vrouw weg is, naar het vervolg van hun realitysoap te kijken, met Esmee in de hoofdrol.

Ook nu zitten ze vol spanning voor het scherm. De kater ligt op het grote bed, er verschijnt een vrouwenhand in beeld die de kat aait. Ze kleedt zich uit; de mannen vangen een glimp op van haar lijf, haar gezicht blijft buiten beeld, haar achterwerk vult het scherm als ze in bed stapt. Even later komt een man binnen die zich uitkleedt; de camera laat slechts zijn achterkant zien als hij bij Esmee onder de lakens glijdt, en zich beide gelijk overgeven aan vleselijke lusten. Wat een mazzelpik die vent zuchten de mannen jaloers.

Het beeld begint te zwaaien; de kat loopt over het bed naar het hoofdeind. Ze hebben dezelfde schilderij aan de muur als wij, zegt Martin verbaasd.
De kat bedelt hinderlijk om aandacht van Esmee en haar arm verschijnt boven de lakens, ze slaat de lakens terug om de kat buiten de kamer te zetten, haar lichaam vult het scherm. De kat draait om haar benen en kijkt naar haar op en Esmee’s hoofd komt in beeld.

De verbazing onder de mannen is groot, want dat is Esmee niet, het is Martin zijn vrouw. Er valt een stilte, drie breinen verwerken het nieuws. Hans fluistert in Martins oor: de kat zit niet in Esmee’s slaapkamer maar in die van jouw en barst van de zenuwen in lachen uit.
Een naschok volgt als het hoofd van de man in beeld verschijnt het is Martins vriend Wiebe die verstijfd en bleek naast hem zit.

De verklaring is simpel, de Kater - aangehaald door Martins vrouw die hem met lekkernijen verwend - loopt regelmatig het huis van Martin binnen op zoek naar de vrouw van de lekkere hapjes.

Hun oude wereld ontploft en neemt de musketiers mee, ze zijn volwassen geworden, en. . . nog steeds vrienden.

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 1 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: mannen

3.1 met 7 stemmen 353Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)