Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Strandwacht (vss*)

Sinds de tv-serie Baywatch denken velen dat strandwacht ‘s werelds mooiste baan is; zon, strand, zee en schaars geklede dames. Ze laten alleen de mooie kant zien. Er is ook een andere kant, ontdekt leerling strandwacht Flip reeds op zijn eerste dag.

Er zit een corpulente dame naakt op het strand. Flip verzamelt al zijn moed en zegt: ‘Het naaktstrand begint verderop bij de volgende paal mevrouw’. Zijn door de zon gebruind gezicht wordt wat bleekjes bij de confrontatie met de nogal stevige vrouw, die bepaald geen vriendelijke indruk maakt. ‘Ik ben niet naakt, knulletje, ik heb een broek aan, je moet je ogen open doen als je kijkt’, snauwt de vrouw geïrriteerd en tilt ter bevestiging haar forse buik op.

De plichtsgetrouwe nieuweling bukt zich om te constateren dat er inderdaad sprake is van iets als een slip, door de omgeving in elkaar gefrommeld tot een soort string. Hij mompelt, ‘ja ik zie hem’. Ze laat haar buik zakken, draait zich om en bukt zich, ‘zie je het zo beter’. ‘Ja, ik zie hem weer’, kreunt Flip, ‘excuus voor m'n lompheid’, mevrouw. Hij maakt dat hij wegkomt. Een collega van Flip biedt z’n excuus aan dat hij ‘vergeten’ is hem te waarschuwen voor Boukje Buikema, beter bekend als BB.

Een collega heeft hem wegens migraine met oogklachten die dag nog naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de oogarts is er kans op tijdelijke blindheid door waarschijnlijk psychische overbelasting. De arts glimlacht: ’Hij heeft misschien iets gezien wat hij geestelijk niet kan verwerken’.

De dingen zijn nooit wat ze op een afstand lijken.


* very short story

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 30 okt. 2009


Geplaatst in de categorie: psychologie

3,2 met 8 stemmen 203Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)