Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wizard of Oz (*)

In Oss stapt een man in de trein. Hij gaat naast mij zitten, opent zijn notebook en begint zwijgend te lezen. Tegenover hem zit een meisje van een jaar of zeven dat met heldere ogen onbevreesd de wereld inkijkt. Ze is nogal geïnteresseerd in de lezende man.

Haar nieuwsgierigheid wordt blijkbaar te groot en ze vraagt: 'Wat bent U aan het doen, wat zit er in die doos'. 'Ik lees een boek', antwoordt de man vriendelijk. 'Ik zie helemaal geen boek', merkt het kind op en vervolgt, ‘dat ding lijkt op de sigarendoos van mijn vader’.

'Er zitten wel honderd boeken in’, zegt de man en tikt met zijn wijsvinger op de computer met het opschrift ‘Wizard’. Het meisje antwoordt: ‘wij hebben thuis ook wel honderd boeken en bij ons is dat een hele kast vol'. De man lacht: 'dit zijn digitale boeken'.

Als de man naar het toilet is, fluistert het meisje: ‘heeft U hem door, die man heeft een kast vol illegale boeken in een sigarendoos gefrommeld, ik denk dat het de tovenaar van Oz is, zijn voornaam ‘Wizard’ staat zelfs op de doos en hij komt uit Oz, dat kan niet missen’, zegt ze.

Ik glimlach tegen haar met een hoofdgebaar waar ze het antwoord uit kan lezen dat ze wenst. We rijden Nijmegen binnen, mijn reisdoel.

* vss: very short story

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 1 november 2009


Geplaatst in de categorie: film

3.1 met 10 stemmen 1.992Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)