Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Prikkelbaar

Even langs het gezondheidscentrum dacht hij, een griepprik halen. Nou dat éven werd dan toch wel ietsie langer. Een rij tot plusminus 150 meter buiten het gezondheidscentrum stond al te wachten.

Maar, hij had een warm colbertje aan en bovendien scheen er ook nog een vaal oktoberzonnetje. Bovendien had hij alle tijd van de wereld en stonden er bekenden genoeg om de tijd al koutend gezellig door te brengen.

Zo verliep al snel zonder te bemerken een “stijf” kwartiertje en nog iets langer. De schaduwen van de bomen aan de overzijde van de weg benamen voorzichtig de weinige zonnewarmte en de wind begon sluipend wat aan te trekken. Langzaam maar geleidelijk daalde ook de temperatuur nauwelijks merkbaar enige graden en hij deed toch maar, voor de zekerheid, een paar knopen van zijn colbertje dicht.

Eenmaal binnen in het gezondheidscentrum viel hem pas goed het temperatuurverschil op.

’s Avonds thuis kreeg hij af-en-toe koude rillingen langs zijn rug en hoewel hij de verwarming steeds een graadje hoger zette, kon hij niet echt behaaglijk warm worden. Ook in bed, al kroop hij nog zo diep “onder de wol”, beleven de wisselende temperatuursverschillen door zijn lichaam trekken. Van slapen kwam niet veel door enkele toenemende fikse hoestbuien.

De volgende dag kwam zijn kleinzoon bij hem langs, maar hoewel hij dit anders zeer op prijs stelde, reageerde hij nu toch afwerend.
“Ik zou eens naar de dokter gaan als ik u was opa.” raadde de jongen hem aan.
“Volgens mij hebt u een forse griep onder de leden”.
“Onmogelijk,” stribbelde hij tegen, “ik heb gisteren nog een griepprik gehad”.

Schrijver: Egbert Jan van der Scheer, 14 nov. 2009


Geplaatst in de categorie: welzijn

2,5 met 2 stemmen 367Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)