Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

het idee was en dijde uit

Het idee was en dijde uit. Het vervolmaakte zichzelf. Van mooi werd het groots en bijzonder. Er was één probleem, het kreeg geen voet aan de grond. Het lukte niet zich te belichamen. Daarvoor had het mensen nodig, waarvan er genoeg rondliepen over de aardkloot, waarboven het idee zweefde. Maar blijkbaar waren ze met andere dingen bezig. Sommigen met leven, anderen met óverleven. Het idee ervoer zichzelf als oplossing en vervulling voor vele vragen en problemen. Maar zolang de mens haar niet opmerkte of bereid was zich voor haar open te stellen, kon ze niets beginnen. Frustrerend.
Op een dag kreeg ze een ingeving, en besloot zich te koppelen aan iets wat de mensen in grote hoeveelheden tot zich namen. Voedsel, eten en drinken. Lang boog ze zich over het probleem, hoe de verbinding tot stand te brengen. Ze was van zo'n heel andere samenstelling dan bijvoorbeeld een aardappel. Dus ging ze op zoek naar voeding die dichter bij haar eigen constellatie lag. Ze ontdekte de spiritualiën en delicatessen. Het soort eten en drinken dat diende om behoefte aan lust en genot te bevredigen. Het vereiste de nodige concentratie, maar het lukte. Vervolgens koos ze díe mensen uit waarbij ze verwachtte voet aan de grond te krijgen. Het resultaat was verrassend. Al was het enigszins storend, dat de betrokkenen in de veronderstelling verkeerden dat ze zelf zo slim en creatief waren. Toch gaf het voldoening te zien hoe het idee handen en voeten ging krijgen. Waar ze jarenlang op gebroed had, kwam nu uit. Het kreeg kans zich te ontplooien en uit te groeien tot een daadkrachtig resultaat. De mensheid verbaasde zich over haar eigen inventiviteit. Er ontkiemden ontwikkelingen die een heel andere zwier aan de samenleving gaven.
Ook andere ideeën ontdekten deze methode en brachten het in de praktijk. Jammer genoeg niet alleen de opbouwende, maar ook de ondermijnende en afbrekende soortgenoten. Met als gevolg dat het hele aardse gebeuren wel naar een hoger plan was getild, maar dat de strijd tussen goed en kwaad niet verdwenen was.

Schrijver: Joke Bot, 23 december 2009


Geplaatst in de categorie: humor

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 210Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)