Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

onaangepast

Onaangepast. Niet funktionerend in het maatschappelijk geheel. Niet bereid tot het leren van zaken en feiten die me niet boeien.
Ik heb een probleem. Of niet natuurlijk. Het hangt ervan af hoe ik me bij dit alles voel. In zèlf leven slechts heb ik welbehagen. Laat mij m'n gang gaan en ik ben gelukkig. Tenminste meestal. Of niet en dan is het ook goed.

Dit alles is mijn conclusie na twaalf ambachten en dertien ongelukken. Vandaar dat ik mij heb teruggetrokken in een hutje op de hei. Symbolisch dan, want ik woon midden in een drukke stad. De ultieme plek om je terug te trekken en anoniem door het leven te gaan. Ik steek regelmatig behoedzaam mijn hoofd om de hoek van de deur, en stap vervolgens de buitenwereld in. Maak contact met andere aardbewoners, maar laat me niet verleiden tot verplichtingen. Om één of andere reden is het voor mij niet aanlokkelijk om nodig te zijn. Het bevalt me om gemist te kunnen worden.

Waarom ik het leven dan toch als zinvol ervaar, geen idee. Ik geniet ervan zolang de omstandigheden me die ruimte gunnen. Behalve die perioden dat m'n omgeving z'n best wel doet, maar het binnen in mij niet wil lukken. (Wanneer ik schrijver was, zou ik juist vanuit die ongelukkige diepten mooie boeken kunnen creëren.)

Er is natuurlijk wel een probleem. Hoe kom ik aan brood op de plank. Welnu, daar heb ik het volgende op gevonden. Ik verhuur mij als onaangepast, niet funktionerend element. Tegenwoordig is het in om cursussen te geven en te volgen. Sommige cursussen leren hóe om te gaan met storende faktoren binnen het systeem. Zo kunnen ze mij gebruiken om hun personeel te trainen. Het is een baantje waar ik me helemaal kan uitleven, kom daar helemaal tot m'n recht.
Wat wil een mens nog meer?

Schrijver: Joke Bot, 30 jan. 2010


Geplaatst in de categorie: humor

2,6 met 8 stemmen 343Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)