Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De olifantenbaby

Ik zit in een café en hoor daar twee mannen praten over de politiek. Ik doof daarop meteen mijn theelichtje om vervolgens meteen naar de nooduitgang te vluchten.
Daarna ga ik weer naar een ander café waar ik twee mannen hoor praten over voetbal. Ik doof weer het theelichtje en zoek zo snel ik kan weer een nooduitgang.

Dan ga ik weer naar een ander café. Ik hoor nu twee vrouwen praten over hun pop. Nu laat ik het theelichtje branden en doe nog maar een theelichtje aan. Dit bevalt me wel.

Dan ga ik naar het laatste café. Ik zie weer twee mannen en nu praten ze over de droom die ze in de nacht hebben gedroomd. Over eeuwige vissen, vogels en een olifantje in de hemel.

Nu ik ben zo gelukkig dat ik ze een kopje thee aanbied.
Dat babyolifantje in de hemel was eens verdwaald toen de mensen het allemaal in Nederland hadden over de politiek en de winnende lottoballen en de modeschoenen van Albert Verlinde.
Het lieve diertje raakte in de war toen het door een zeer drukke straat heen moest met de circusdirecteur. Het zag zoveel automobielen met mensen erin die het over de politiek hadden en de modeschoenen van Albert Verlinde, ik weet niet hoeveel ze kosten en de winnende lottoballen.

Het diertje liep per ongeluk tegen een autobus op. Nu werd het met de ambulance met een blauw zwaailicht naar het dierenziekenhuis gebracht. Maar omdat het daar vol was, alle dierenbedden waren bezet, ging het naar de vleugel van het Mariaziekenhuis waar heel oude en zielige en ook heel domme en lelijke en heel goedige mensenmannen werden verpleegd.
Ze lagen aan een infuus van water en zout en slaolie geloof ik. Het babyolifantje werd ook meteen aan het infuus gelegd door een zuster.
Op een avond toen de ziekenhuisverwarming het niet meer deed gingen al die oude en goedige en ook lelijke en ook domme mannen gezamenlijk met de olifantenbaby naar dezelfde hemel.

Veel mensen heden ten dage denken of je leeft voor het werk of je leeft voor de kerk. Nee deze voor de markt niet aantrekkelijke oude wat domme maar kuise en lieve mannen waarvan velen een lieve vrouw en kinderen achterlieten waren van kerkewerk en werk van de kerk, dus van kerkewerk en werk aan de kerk. En daarom gingen ze naar de hemel en met hun de onnozele olifantebaby op het dierenziekenhuisbed.

Schrijver: cornil, 2 mrt. 2010


Geplaatst in de categorie: dieren

2,3 met 3 stemmen 288Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)