Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De verkenner

In het schemering tussen waken en slapen ontmoeten ze elkaar, m’n bewuste – interface met de wereld - en onderbewustzijn, waarin de geschiedenis van leven verborgen ligt. Reizend in een stuurbaar eidetische droom verkent het bewuste het onderbewustzijn waarin kennis ligt opgeslagen zo oud als de tijd, voor de geest die de taal kan lezen.

Ik zie het heelal ontstaan uit de oerknal, eerste ruimte vele malen heter dan de zon, die uitdijt en afkoelt en waarin materie condenseert die waterstof atomen vormt die weer tot sterren samentrekken. Ik warm me aan het eerste sterrenlicht dat de ruimte doorzichtig maakt. Sterren groeperen zich tot een stelsel draaiend rond een zwart gat waarin het eens geheel verdwijnt. Een oude ster sterft en uit zijn nevels vormt zich ons zonnestelsel.

Ik ontdek dat de grote van het heelal relatief is. Ik beweeg met oneindige snelheid en overbrug afstanden in geen tijd, het universum heeft voor mij geen afmeting. Ik ben overal tegelijk en besef dat bij een schepper alles gebeurt onder zijn ‘handbereik’, als het ware in de palm van zijn ‘hand’.

Omdat in elk systeem energie en materie naar buiten lekt, is alles tijdelijk; cyclus van geboorte bestaan en sterven, alle processen bestaan uit cycli, daarom bestaat er geen perpetuum mobiel, behalve de schepping zelf, want er kan niets naar buiten lekken, er is geen buiten. Binnen het universum wordt bij energieverbruik alleen met energie geschoven van ene naar de andere plek van kinetisch naar potentieel en omgekeerd. Alles komt uit dezelfde koker, de natuurwet, alle processen van geboorte, bestaan en sterven herhalen zich. Het is technisch onmogelijk dat een ding eeuwig bestaat, het loopt af en moet opnieuw opgewonden worden.

Hoe, Wie, Wat en Waarom van het universum beleef ik als zo logisch dat ik het niet kan vergeten. Maar de kennis spat uiteen als ‘n zeepbel bij ontwaken. Het onbewuste neemt z’n kennis mee terug diep in het brein. Dat wat een openbaring was ben ik kwijt en ga komende nacht een nieuwe expeditie opzetten.

Wel weet ik dat wat ik heb ervaren de mensheid zal verbazen. De rationele mens ervaart het als verlichting, bevrijding van onwetendheid, anderen die denken dat alles gekend is zullen lijden onder demotivatie omdat hun wereldbeeld sterft en daarmee een stuk van zichzelf. Nieuwe werkelijkheid, een nieuw wereldbeeld, verandert ingrijpend de mens, op weg naar ultieme beschaving.

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 28 apr. 2010


Geplaatst in de categorie: heelal

4,2 met 5 stemmen 479Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)