Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ezechiël 1:16

In de weken vlak voor mijn bekering in augustus 2002 hebben mijn man en ik een bijzondere ervaring gehad. We waren met de trein op vakantie naar Praag. We genoten van het uitzicht en hadden een goede tijd.

Tijdens die treinreis heb ik voor het eerst ervaren dat God rechtstreeks tot mensen kan spreken. Anders kan ik niet verklaren wat er gebeurd is in Duitsland.

We zagen een kerk staan met een mooie kleur toren. We waren vergeten hoe die kleur heette en dachten er hardop over na. We wisten dat het geen groen was en ook geen blauw, maar iets wat er tussenin zat. Omdat we er niet opkwamen, besloten we het na korte tijd op te geven. We dachten dat we er later wel weer op zouden komen.
Dat gebeurde ook, maar op een manier die ik niet had kunnen bedenken. Ik zei: Ezechiël vers 16. Ezechiël is een Boek uit het Oude Testament van de Bijbel. We besloten de Bijbel te pakken en Hans begon te lezen in Ezechiël 1, omdat we geen idee hadden waar we moesten beginnen. Al lezende kwam hij bij Ezechiël 1:16… In die tekst staat de kleur van die kerktoren “De aanblik en het maaksel van de raderen was als de schittering van een turkoois”.
Voor ons was het wel duidelijk dat dit van God geopenbaard was. Ik geloofde immers wel in God, maar las bijna nooit in de Bijbel en zeker niet in het Oude Testament. Tot die tijd had ik alleen nog maar 1 of 2 boeken ën van het Nieuwe Testament gelezen. Ik kende de naam van het Boek zelfs niet.

In de week dat we in Praag waren, gingen we regelmatig naar een groot park. We zochten een mooi plekje op en sloegen dan de Bijbel open om te lezen wat God tot ons te zeggen had. Het viel ons op dat God verschillende keren duidelijk tot ons sprak over de betreffende dag. Soms was het niet direct duidelijk wat God ons wilde zeggen. Door die teksten liep echter wel een rode draad. Ze hadden allemaal te maken met het volgende...

Hans zou in de - waarvan we toen nog dachten - kerk, keyboard gaan spelen. Er zou na onze thuiskomst uit Praag iemand die heel musicaal was langskomen om Hans les te geven. In plaats daarvan kwam de 'voorganger' om te vertellen dat de diensten stopten door allerlei omstandigheden.
Kort daarna zijn we in een goede en Bijbelgetrouwe kerk voor God op de knieën gegaan en zijn we tot berouw en bekering gekomen en ook nu nog dienen we God enthousiast. Het is ons door de jaren heen meer en meer duidelijk geworden, dat wonderen en tekenen ook in deze tijd nog gebeuren. We dienen geen oude man met een grijze baard op een wolk, maar de levende God die het hele universum schiep. De wonderen uit de tijd van de Bijbel, gebeuren ook in deze tijd nog.

Schrijver: R. Wesselius, 7 juli 2010


Geplaatst in de categorie: religie

1.0 met 2 stemmen 119Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
stephanie-joy
Datum:
2 september 2010
Email:
stephanie-joylive.nl
wat een prachtige tekst, wat mooi dat God de Heer nog iedere dag tot Zijn volk spreekt. Ik ken de ervaringen, het raakt me dat van u te lezen. Heel mooi, en nog veel mooier dat u er over schrijft. Mensen kunnen toch geraakt worden door uw stuk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)