Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lakki Lakki uit Finland.

Lakki Lakki was een finse jongeman uit Tampere die mij alles wou vertellen over zijn Finland.
Aan Lakki Lakki vroeg ik daarom wat het bijzondere was aan Finland,aan
het land wat bekend staat als het land met de duizend en een meren.

Lakki Lakki verwees mij naar de tulband en de heilige armband alswel de heilige haarkam die nu eenmaal bij het leven horen van de sikhs.Nu en bij mij als fin hoort een boterbloemenhoofd en natuurlijk mijn gele boterbloemhaarkapsel.

Dat is nu Fins vroeg ik.
Ja mijn boterbloemenhaarkapsel is heel fins maar goed er zijn ook finnen met zwart haar of rood haar als de kleur van rode bessenranja.
Kijk zei hij vervolgens de wereld in al haar kleurschakeringen is toch iets prachtigs wat Onze Lieve Heer gemaakt heeft en nu zijn wij in de vele kleurenzaal van Europa aangekomen!

Nu zijn wij in de vele kleurenzaal van Europa aangekomen oftewel in Finland terechtgekomen.Zie de wereld als een grote bol hangende aan het plavond van Onze Lieve Heer,en die ene bol bestaat uit duizenden spiegeltjes.En een van deze vele spiegeltjes is Finland.Wat mogen we voor moois van de Finnen leren?
Nu bijvoorbeeld onze kinderklanktaal.Voor kinderen de meest logische taal ter wereld maar voor volwassenen een zeer ingewikkelde ongelukken taal.

En nu haalde Lakki Lakki iets heel ingewikkelds uit zijn borstzak.Het was iets heel ingewikkelds uit dit sombere en natte land,iets heel ingewikkelds haalde hij nu uit zijn borstzak iets met allemaal snoeren eraan en met stofkappen erop en met doorzichtige buizen.En het hele apparaat werd verlicht door lampen in alle kleuren.

Het leek wel een kinderfornuis met allemaal lichtjes aan wat hij uit zijn borstzak tevoorschijn toverde.
Kindeerklank,Kinderklink,Kindergeklank zei Lakki Lakki even rokende een shaggie met zijn mooi verrzorgde gele boterbloemenkapsel uit Finland.Het is de sprookjesdoos zei Lakki Lakki nog.

Wij uit alle andere landen hebben de sprookjesdoos mogen ontvangen uit Finland.Kkinderklink,kinderklank,kindergeklink het is de telefoonschootcomputer of de schoottelefoon.Of gewoon de telefoon en die komt uit Finland.Nu als je goed kijkt in de atlas naar de rechterbovenkant van Europa dan zie je dat Finland de vorm heeft van een telefoon.Nu en Finland is de telefoon van Europa.
Zo moet het wezen he ?Ja zo moet het precies ween verzekerde mij onze lieve God.

Ik vroeg aan Lakki Lakki hoe de telefoon uit Finland werkt.Nu legde Lakki Lakki mij uit er liggen hele grote ondergrondase buizen onder elk land en onder de zee van onze planeet en die verbinden zich met miljoenen draden en telefoons.En jullie weten toch van de goudenbellemmingen en ook de zilverenbellemmingen uit Finland?

Derze lemmingen zijn knaagdiertjes dier door alle telefoniebuizenin de wereld lopen waarbij ze de noten en de klanken vervoeren in hun wangzakken die de mensen inspreken in hun telefoon naar de andere ver weg die ook aan de telefoon zit.Die goudenbellemmingen reizen van buis naar buis tot onder de zee ook met de noten en de klanken.

Dud de goudenbellemming bewaart de telefoonboodschap van je lieve moeder en loopt dan heel snel door een ondergrondse telefoonbuis,knaagt een gaatje in de vlooer bij jou en dan kruipt hij in je telefoon en spuugt eerbiedig de klanken uit van je moeder ver weg ergens in een flat uit een ander land.En dat doet ze stiekem in de kop van je telefoon!Finland is een geheimenland.Finl;and is
een geheimland.Alle klanken slaat de goudbellemming op en reproduceert ze in ieds telefoon.Maar voor arme mensen met een goedkope telefonieambonnement zijn er nog de zilverbellemmingen.

De zilverbellemmingen onthouden de klanken maar half of driekwart en die knaagdiertjes daar zijn er heel veel van in Finland,ze rennen minder snel en ze hebben een zilverkleurig lichaam.

Kijk de president van Finland belt alleen met goudenbellemmingen door de telefoonbuizen.Dus als Barack Obama belt met zijn presidentiele telefoon met de president van Finland dan zit er een goudenbellemming met zijn knaagtanden eerst te luisteren wat Obama zegt en met welke klanken hij het zegt,vult vervolgens zijn wangzakken met die klanken en rent dan zo snel als mogelijk met die boodschap door de telefoonbuis naar de telefoonhoorn van de Finse president en spuugt dan eerbiedig de verzamelde noten en klanken van Obama uit in de kop van de telefoon van de finse president.

In Finland heb je drie geheime huisjes .Het eerste geheime huis is van de kerstman.En het tweede geheime huisje wat ook in Finland staat en waar kinderen bang voor zijn is het huisje van Klaas Vaak.En het derde huisje daar wonende zilverenbellemmingen en de goudbellemmingen.Uit ons land komen ook en dat komt omdat hier in Finland verdrietige mensen wonen de pijnstilletjes!

De sinasappelaspirientjes en pepermuuntieaspirienen komen uit Finland.Aspirienen en vitaminen tot wederziens Nederlandsevriend van mij!

Schrijver: cornil, 16 jul. 2010


Geplaatst in de categorie: woonoord

4,0 met 2 stemmen 208Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
ingridvoerman
Datum:
27 jul. 2010
Email:
steveningridhotmail.com
prachtig om te lezen,hoe je schrijft!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)