Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Linda Ronstadt

......one of those moments op de studentenflat, zeventiger jaren. We fotografeerden toen alles wat los en vast zat, maar hadden geen aparte foto van Linda Ronstadt. En ineens was daar kennelijk behoefte aan, dus op een goed moment stonden we in mijn kamer, platenhoes van Linda op de grond, camera op statief, korte telelens, draadsluiter voor trillingsvrije opname en alle jongens er om heen. KLIK.

Want alleen al het nemen van een foto van Linda Ronstadt was een serieuze aangelegenheid en uiteraard voorzien van de nodige commentaren, qua spitsvondigheid van het toen al legendarische niveau. Ontwikkelen en afdrukken van de kleurenopname kostte nog een paar dagen en uiteindelijk verdween de foto in een van de vele albums bij mij thuis. Ik zal hem toch 's opzoeken.

Een tijdje geleden spoorde ik Linda Ronstadt op met Google en Youtube. Guys, onschuldig en onbevangen als wij altijd zijn geweest; om jezelf te beschermen:
leg alles en iedereen maar op een zoekmachine, behalve Linda Ronstadt!!

Je was er zo aan gewend, dat je fantasie al bij een foto van haar in de turbo ging, dat het echt wel even slikken is wanneer die nu vol in de ankers gaat hangen. Ik meende zelfs dat mijn laptop stiekem een traantje zat weg te pinken, want de zoekresultaten waren gewoon teveel voor de moderne technologie. Pixels heb je nodig voor Linda Ronstadt, heeeeeeeeeel veel pixels op een echte [breeeeeeeeeed]-beeld monitor. En 35 jaar geleden nam je de trut gewoon met een kleinbeeld camera.

Wat doet die tijd toch allemaal met ons? We leven nu in de toekomst van toen, maar her en der zijn er toch wat kleregeintjes ingeslopen waar we niet op hadden gerekend. Zo hadden ze gewoon moeten afblijven van Linda Ronstadt. In elk geval zijn we nu nog in de gelegenheid om na te genieten van dat heden van toen, en laten we daar ook maar gebruik van maken zolang het ons nog is gegund.

Precious Memories flood my soul, maar dat was weer van JJ Cale.

Schrijver: Max R. Hubeek, 27 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: fotografie

3.8 met 9 stemmen 909Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
28 augustus 2010
Email:
joke190411telfort.nl
Mannen......
mooie vrouwen
uit hun jeugd
afblijven!
en
zeker digitaal
maar ook verbaal
zij vragen er niet om
maar misschien via hun Tom..Tom
als zij fluistert kom kom....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)