Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geloof me

Ik ben ooit naar Driebergen gereisd om me astrologisch te laten onderzoeken door de beroemde astroloog Leo Pannekoek. Hij woonde in een riante, vrijstaande villa tussen aangename bomen.
Ik luisterde naar zijn ratelende stem, bijna als een robot functionerend.
'Ik kan je natuurlijk tien flessen jenever geven en na inname ben je misschien rijp voor topschrijverij, maar dat zal niet echt werken!', zei hij.
'Ik heb duizenden psychologische boeken gelezen, dus ik kan het weten!', zei hij ook.
Hij raadde me aan een LOI-cursus te volgen en daarna door te stomen. Die cursus Verhalen Schrijven heb ik gedaan, maar het heeft me weinig extra's gegeven. De kern van mijn schrijfpassie zat veel dieper. Ik heb overigens ook duizenden boeken gelezen en ik ben er niets wijzer van geworden, integendeel, het heeft me alsmaar meer verward en uit elkaar gerukt, alsof ik gevierendeeld werd, al die intellectuele informatie dempte mijn creativiteit op een zeer boosaardige manier. Overvloed van standpunten nekt de vrijzinnige natuur. Blijf liever diep en volop bij jezelf. Overinformatie werkt averechts en tegendraads. Volgens Pannekoek had ik zeker iets in de creatieve sector, hij wenste me na overhandiging van vele guldens dan ook veel succes!

Geloof me, ik ging ooit via trein en metro richting een boeksignering van Jomanda, ze hield mijn hand een tijdje vast en ik ervoer iets bijzonders. Ik strompelde naar buiten en ging hurkend zitten tegen een muur. Ik huilde aan één stuk door. Ik besefte opeens dat ik in een vorig leven zelfmoord had gepleegd door van een grote hoogte te springen. Ik beleefde alles opnieuw. In een radio-programma had ze me gevraagd nooit meer dát te doen, hoe groot ook mijn depressie en eenzaamheid en bittere ellende. Ik beloofde het haar, mijzelf.

Geloof me, ik heb heel veel literatuur gelezen, maar ook para-psychologie en magiemethoden, filosofie en aanverwante studies. Niets heeft echter bijgedragen tot mijn huidige overtuiging dat kennis niet de weg is, maar pure liefde! 'Love is all', zongen The Beatles, begeesterd door hasjwolken, maar ze hadden gelijk, niet de ratio heeft het laatste woord, maar de intenties en uitvoeringen van het hart vervuld van echte liefde. Weer 'De naaste liefhebben als jezelf' overwint alle moderne stromingen en dwaalwegen. We mogen in sommige opzichten dan verschillen, in wezen zijn we allemaal gelijk, verlangend naar menselijke liefde en goddelijke liefde, daar onszelf voor inzettend. Liefde geven en liefde ontvangen is de kern van ieder mens. Dwazen beweren het tegendeel.

Geloof me, ik lag ooit languit op een soort bed, terwijl de paranormaal genezeres zei dat er een groot gat in mijn aura zat, waardoor negatieve energieën bij mij konden binnendringen, hun gang konden gaan, mij gebruikten om hun zwartgalligheid te lozen. Café's waren zeer slecht voor mij, omdat daar veel negatieve energieën huizen, wat ik beaamde. Ze zei ook dat ik de macht had om mij in te stellen op bepaalde (literaire) geesten om zodoende tot samenwerking en hernieuwde inzichten te komen. Mediumschap dus. Prima.

Geloof me, ik heb eens zeer onterecht in een isoleercel gezeten, enkel in mijn onderbroek wanhopig naar buiten turend, intens verdrietig, dronken omdat ik mijn ellende niet meer aankon, zo alleen, zo smekend om iets van tederheid, maar weggegooid als oud vuil, gevangen als een crimineel geval, met moeite vrijgelaten alsof ik Dracula zelf was, maar ik moet toegeven, de zuster die mij 's ochtends ophaalde, was vol begrip en onbevooroordeeldheid. Ze liet doorschemeren dat ze het er niet mee eens was en dat troostte me bovenmate. Ze liep met me mee naar de afdeling als een ware Jeanne D'Arc, het ontroert me nu nog.

Geloof me, ik strijd voor de Liefde van de Liefdesgodin!

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 oktober 2010


Geplaatst in de categorie: liefde

3.7 met 6 stemmen 552Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
5 oktober 2010
Email:
ag.schulztiscali.nl
Ik geloof je. Waarom? Het maakt iets in me los dat ik nog niet weet te duiden... Ik geloof je. Je schrijft gedreven, beschouwend, kritisch maar vooral puur en oprecht. Hopelijk droogt jouw onuitputtelijke bron van creativiteit nooit op.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)