Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hart onder de riem van een vriend

Denk je, dat doe ik later als ik het minder druk heb, dan komt van uitstel afstel, jouw later komt niet; later is een andere wereld, geen verlenging van het heden, want omstandigheden veranderen, jij verandert, je interesse ligt anders. Wil je iets graag, doe het nu, later is te laat.

Als gevoelstijd bij het verouderen sneller gaat, de natuur onderhoud van lijf en geest staakt, onze jeugd illusie van een eeuwig leven als een kaars uitgaat, dagen en nachten een flikkerend licht worden, woensdag herkennen aan het lawaai van de afvalbak en zondag aan de stilte, dan zien we in dat later geen verlenging van het heden is, we een ander persoon worden in een andere wereld waar zelfs het sterven minder pijnlijk als verwacht, aan het eind van de reis de dood doodgewoon is.

We beoordelen sterven vanuit onze leven-minnende geest van nu, maar dat moet vanuit de geest later als we anders denken en voelen; als we moe zijn willen we wel ‘slapen’.

Voelen wij ons beter als we duizend jaar oud worden? Neen dan is de dood erger, we hebben meer te verliezen, wat dacht je als jouw kind verongelukt dat nog duizend jaar tegoed had, dat is vreselijk.
We nemen geen risico’s, ontwikkelen ons richting plantaardig bestaan, gedrag zonder risico wordt zeer gewaardeerd en is selectie criterium, bij de keus van onze partner.

Nee later is geen verlengstuk van het heden, later is alles anders en de korte reis naar gene zijde waar jij tegen opziet is minder erg als je nu denkt.
Levenslang tegen dat ene korte moment opzien, die je niet eens bewust meekrijgt, is zonde van jouw kostbaar leven.

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 25 november 2010


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.7 met 3 stemmen 443Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
26 november 2010
Email:
hmessielive.nl
Janneke, jouw verhaal is zowel filosofisch als religieus heel sterk sprekend en beeldend. Het geeft ons mensen moed bij het ouder worden en bij het tegemoetzien van het einde van ons leven.
De kleinheid van het heden, ja de betrekkelijheid van iedere tijd is hier duidelijk aanwezig.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)