Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

OLIFANT EN MUIS 26: Wakker in de nacht

Korte inhoud van het voorafgaande
Olifant en Muis begonnen vol hoop maar hun relatie wordt steeds slechter. Ze zijn inmiddels in therapie bij het Paard.

Olifant lag in bed maar hij kon de slaap niet vatten. Ze moesten over geld praten. Muis ging er een groot bedrag op achteruit. Dat betekende dat Olifants bijdrage aan de gemeenschappelijke kosten zeker omhoog zou gaan.Van die gemeenschappelijke kosten betaalden ze alles wat ze samen gebruikten: het huis, het eten, de werkster, maar voor de vakanties stortten ze allebei extra geld op de bank en hun ziektekostenverzekeringen betaalden ze apart.
Eigenlijk idioot, dacht Olifant. Ja, het geld voor uitgaan en persoonlijke dingen, dat was ieders eigen verantwoordelijkheid, maar de rest…in de praktijk moesten ze toch allebei een ziektekostenverzekering hebben, wat maakte het uit of je dat van het gezamenlijke budget deed of apart. Als de nood aan de man kwam zou hij toch voor Muis bijdragen als ze het niet kon betalen en omgekeerd was dat ook zo. Dus wat deden ze ingewikkeld? Helemaal eerlijk moest het worden en liefst zo simpel mogelijk. Olifant wou zich net op zijn draaien om te gaan slapen toen hem plotseling iets te binnen schoot waar hij nog helemaal niet aan gedacht had. Hij had een hoger inkomen dan Muis en als ze allebei een zelfde percentage bijdroegen aan het gezamenlijk budget. zou hij toch meer overhouden dan Muis.
Dat was niet eerlijk! Waarom zou Muis minder hebben dan hij?
Man en vrouw zijn één, ze leven gelijkwaardig en ze delen alles in goede en in slechte tijden. Daar kon hij niet onderuit. Muis gooide Olifant regelmatig voor de voeten dat hij niet echt voor haar wilde zorgen. Een krent vond ze hem, een egoïst. Het had Olifant gekwetst.
‘Wacht maar,’ dacht hij op zo’n moment, ‘je zult zien dat ik er voor je ben, als de nood aan de man komt. Ik ben net als mijn vader. Krenterig in het kleine, maar royaal in het grote.’
Nu was het zo ver, nu kon hij bewijzen dat hij een ook een goed dier was, een dier dat verantwoordelijkheid nam. Morgen zou hij voorstellen dat ze gewoon hun inkomen bij elkaar deden in één pot en dan zouden ze zichzelf uit die pot ieder een even groot zakgeld toekennen. Dat was volstrekt eerlijk. Daar was geen speld tussen te krijgen..
Maar daarmee gaf hij wel alle controle uit handen. Dan zou Muis het pas goed voor het zeggen krijgen. Of zou ze de strijdbijl dan begraven?

Schrijver: melvijn, 18 december 2010


Geplaatst in de categorie: partner

4.0 met 1 stemmen 79Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)