Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

OLIFANT EN MUIS 45 Testament

Korte inhoud van het voorafgaande
Olifant en Muis wonen samen. Na een goed begin is hun relatie steeds slechter geworden. Muis heeft haar eigen woning aangehouden. Die staat al heel lang leeg.. Olifant heeft Muis beloofd dat ze na zijn dood in zijn huis kan blijven wonen.


Eenmaal thuis ijsbeerde Olifant heen en weer. Wat hij beloofd had tijdens de wandeling lag hem zwaar op de maag. Natuurlijk moest hij voor Muis zorgen als hij dood ging, maar hij had ook nog kinderen. Muis niet. Die vond dat ze alles samen moesten delen.
‘Het is niet goed voor kinderen om door de ouders in de watten gelegd te worden,’ zei ze altijd. Jij en je ex zijn veel te bezorgd. Jullie knuffelen die kinderen dood. Bij ons thuis hadden we een groot gezin. Toen ik mijn eerste baan kreeg zei mijn moeder:
“Kind van nu af aan betaal je kostgeld…of als je dat niet wilt dan zoek je maar een eigen plek om te slapen.” Zo ben ik opgevoed. Mijn ouders hebben ons geleerd wat zelfstandigheid is’
‘Ze heeft geen recht op mijn huis,’ dacht Olifant, ‘wie heeft hier zijn hele leven voor gesappeld? Wat ben ik haar eigenlijk schuldig? Zij heeft als een flierefluiter geleefd. Daar is ze trots op. En nu wil ze door mij verzorgd worden. Ik heb haar mijn huis beloofd. Maar ze mag er niet mee doen wat ze wil. Na haar dood moet het naar de kinderen.
Opgewonden ging hij achter zijn PC zitten en schreef:
Heden, 15 oktober 2004, verklaar ik, Olifant, dat ik wil dat mijn kinderen mijn geld en mijn huis erven, maar dat mijn vriendin Muis het recht heeft om daar tot haar dood te blijven wonen. Zij heeft tevens het recht om, mocht mijn huis haar niet bevallen, dit te ruilen voor een kleinere en modernere woonplek. Het moet wel een economisch verantwoorde ruil zijn. Indien mijn kinderen en mijn vriendin niet tot overeenstemming komen wordt de beslissing in hand gelegd van een nog aan te wijzen derde.

De woorden die hij tikte brachten hem tot rust. Zo was het goed. Muis mocht in zijn huis wonen, ze mocht zelfs proberen een ander huis te krijgen, maar zijn kinderen mochten er op toezien dat hen geen onrecht werd aangedaan. Hij las de woorden een aantal keren door en werd steeds tevredener. Met grote letters typte hij concept boven de tekst en deed hem in een envelop. Na enig nadenken stopte hij er een briefje bij en legde het in Muis haar brievenbakje.
Daarin schreef hij:

Lieve Muis.

Dit is het begin van een testament. Lees het goed door en geef je reactie.

Olifant

Schrijver: melvijn, 4 februari 2011


Geplaatst in de categorie: partner

5.0 met 1 stemmen 85Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)