Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

OLIFANT EN MUIS 49 Huwelijk aangeboden

Korte inhoud van het voorafgaande
Olifant en Muis wonen samen. Na een goed begin is hun relatie steeds slechter geworden. Muis heeft haar eigen woning aangehouden. Die staat al heel lang leeg. Olifant is begonnen over zijn testament. Ze ruziën over de inhoud.

De redding die Olifant van het bezoek aan de notaris had verwacht was uitgebleven. Muis zei dat hij maar met een nieuw voorstel moest komen. Hij stond er alleen voor. De dagen werden steeds korter en zijn humeur somberder. Muis wachtte op hem en hij wachtte op …ja waar eigenlijk op. Tenslotte drong het tot hem door dat hij helemaal niet snapte hoe de wet in elkaar zat en maakte een nieuwe afspraak bij de notaris, ditmaal alleen. Dat gesprek bracht enige klaarheid. Hij kwam tot de slotsom gekomen dat ze moesten trouwen. Dan kreeg Muis vanzelf een nabestaanden pensioen. Een samenlevingscontract opstellen, daar zouden ze met zijn tweeën niet uitkomen. Aan een afspraak over de scheiding moest hij niet beginnen, had de notaris gezegd. Zo’n afspraak had toch geen rechtsgeldigheid. Maar hoe het aan Muis te verkopen? Olifant was bang dat Muis geen genoegen mee zou nemen met zijn nieuwe plan. Trouwen dat wou ze wel, maar dat gaf haar niet genoeg zekerheid. Als Muis niet thuis was oefende hij hardop wat hij tegen haar zou zeggen. Elke keer begon hij te stotteren.
Het was net een periode waarin veel feestdagen vielen. Hij wou de stemming op die dagen niet bederven en stelde het gesprek steeds maar uit, tot er op een dag geen ontkomen meer aan was.
Ze zaten aan tafel ditmaal. Olifant stak zijn verhaal af. Zodra Muis hoorde dat ze gingen trouwen werd haar gezicht zachter. Toen hij zijn verhaal verteld had zei ze:
’Daar ben ik het wel mee eens. Je hebt hard gewerkt’
Dat er niets over een scheiding geregeld kon worden daar had ze helemaal geen moeite mee.
En dat de kinderen zouden meebeslissen over de verkoop van het huis, dat was geen enkel punt.
‘Ik dacht dat je niet van mijn kinderen afhankelijk wilde zijn,’ zei Olifant, ‘Ik ben verbaasd’
‘Ik heb nu een heel andere positie,’ zei Muis, ‘ik ben gelijkwaardig’
Maar wat er zo anders was in de nieuwe voorstellen ontging Olifant.

Schrijver: melvijn, 12 februari 2011


Geplaatst in de categorie: partner

5.0 met 2 stemmen 221Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)