Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

homo... (een vakantieverhaal)

"Mijn vriend", zucht Bas, "da's pas een échte homo."
Hij zit op zijn fiets en draait rondjes met zijn slipper in het zand. Sebastiaan is een kleinzoon van Tante. Hij komt elke dag even buurten met zijn broer Alexander in zijn kielzog. Het zijn prachtige kopieën van hun ouders, Bas 6 jaar oud, is sprekend zijn vader en Lex 3 jaar, het evenbeeld van zijn mamma.
Ik hoor hem van verre aankomen. "Hoi Wil," roept hij, "heb jij nog snoepjes?" Ik heb op hun aanwijzingen een zak dinosaurus-snoepjes gekocht. Met slippende banden en een wiebelend stuur komt Lex om de hoek suizen, ternauwernood mijn auto ontwijkend. "Hoi" zegt hij. "Willen jullie wat drinken?" vraag ik. Dat willen de mannen wel. Sinas graag.
"Drink jij dat wel op dan?" vraagt Bas aan zijn broer. Het gebeurt vaak dat Lex het laat staan, gewoon omdat hij het te druk heeft met andere zaken. Ze zitten beiden aan tafel, Bas, netjes in zijn stoel, Lex, balancerend op het randje en geregeld net ontsnappend aan het dubbelklappen ervan.
Ze vertellen. De fiets was kapot. Bij opa Cees ty-rip gehaald. Bel óók nog niet gemaakt. Nu moeten ze de hele tijd roepen "hallo, ik wil er langs." Bas zucht. Dat verstáán ze niet. Lex zucht mee. "Néé, zegt hij, "dat verstáán ze niet hé Bas?" Hij haalt luidruchtig zijn snottebel op. Ik heb mijn pogingen om die neus te snuiten gestaakt. Onbegonnen werk.
Nog een slok sinas. Lex vraagt of ik nog snoepjes heb en Bas schopt hem tegen de schenen. "Maggie niet vragen joh", bijt hij zijn broertje toe, gemakshalve vergetend dat dat het éérste was wat hij zelf vroeg. Lex trekt zich daar niks van aan. "En," vraag ik, "nog lekker gegeten mannen?" Ah ja, aardappels en vlees en sla met zwarte dingen. "Zwarte dingen? Olijven soms?" "Ja, die," zegt Bas, "nee, die zijn gróen" zegt Lex nadrukkelijk. "Welles", "nietes". Ik kan de mannen beiden gelijk geven. "Oja, en ik heb twee witte wijntjes gehad" zegt Bas nonchalant.(Zijn moeder geeft hem appelsap in een wijnglas) Aha. "Witte wijn?" vraag ik. "Ja, twéé" herhaalt Bas nog eens. "Ik óók" zegt Lex. Hij heeft inmiddels zijn slipper tussen de tafelrand kunnen wrikken. Ik kan nog net op tijd de tafel behoeden voor omvallen en Lex tussen de inmiddels wél omgeklapte stoel uitvissen.

Bas bekijkt het gestumper van zijn broer. "Wat een homo joh" zegt hij minachtend. "Níetes" kijft Lex terug.. "Hé mannen,"sus ik, "wie wil er een dino-snoepje?" Dat willen ze allebei. Zitten inmiddels weer op hun fiets. "Mijn vriend", zucht Bas, "da's pas een échte homo. "Oja, en waarom dan Bas?" vraag ik.
"Nou" zegt Bas "hij gooit zijn fiets altijd op de grond en dan is hij zijn sleutel weer kwijt en dan moet ík hem weer zoeken. Kijk, mijn bel is écht stuk..". Hij schakelt moeiteloos over. "Nou ik ga weer" roept hij terwijl hij aanstalten maakt. "Ga je mee Lex?" Lex gaat verzitten op zijn fiets. "Ik moet poepen" constateert hij. Ze gaan er vandoor, de mannen.....tot de volgende keer.

Schrijver: wilma montanje, 14 feb. 2011


Geplaatst in de categorie: humor

4,6 met 11 stemmen 1.008Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)