Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Klus-hond

Ik heb een Gamma-tic. Waar andere vrouwen zich gemiddeld verlustigen in winkels van V&D, H&M of Ikea , daar ben ik helemaal gelukkig bij de Gamma of andere doe-het-zelf zaken. Als weduwe ben je erg op jezelf aangewezen wat betreft de klusjes in huis. Ik had al uitgevonden dat montagekit een bijzonder handige derde hand kon zijn. Want hoe hang je iets op als je met één hand een plank moet vast houden en met de andere een schroevedraaier moet hanteren? Dat doe ik nu als volgt: met een laserwaterpas maak ik een lijn op de muur en het op te hangen object gaat in de lijm, níet te dik. Na een minuut of twee blijft het object zó lang vast zitten dat je de schroefgaatjes af kan tekenen. Dan snel er weer af, gaatjes boren, plug erin en opnieuw het object tegen de muur. En wéér blijft het nét lang genoeg plakken om in élk geval twee schroeven erin te draaien. Voilá.

Vandaag had ik genoeg moed verzamelt om een plank op te hangen waar je foto's op kan zetten. Gezien onze lange winter zijn mijn handen niet echt meewerkende voorwerpen en zag ik op tegen het draaien met de schroevendraaier. Maar aangezien het tóch een keer gedaan moet worden doe ik de hond zijn ik-ben-een-hulphond-jas aan en zijn riem om en ga op pad. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik een Gamma om de hoek heb, een kwartiertje lopen en met veel leerzame obstakels voor de hond. Het is schitterend lenteweer en de hond en ik genieten van onze wandeling. we werken met ongelooflijk gemak alle commando's af en ik ben apetrots op ons samenwerken.

In de winkel ga ik rustig alle schappen langs, de pluggen en schroeven nog even voorbijgaand. Leuk al die nieuwe gezellige dingen voor de tuin, een mooie vuurkorf trekt mijn aandacht. Ik droom even weg bij de gedachte aan een frisse zomeravond waarop je de korf kan gebruiken en en met een wijntje tegen je Lief aan kan hangen. Sterrenbeelden zoeken,langsrazende satellieten spotten, zo herkenbaar door hun schichtige bewegingen of met een beetje geluk een vallende ster zien en dan een wens doen die tóch nooit uitkomt. De hond is er alweer bij gaan liggen, het duurt hem te lang. Wij slaken allebei een zucht en gaan verder en halen de schroeven en pluggen op. Uiteindelijk belanden we bij de 5 euro bak. Ik móet er even doorheen, misschien...bingo, een ratelschroevendraaier met verwisselbare bitjes, platte kop, kruiskop en tork, jeetje wat een bof. Ik graai het ding naar me toe als ik zie dat er méér belangstelling voor is. Ik ben de koning te rijk. We gaan naar de kassa, dolgelukkig met mijn buit én met mijn zo gehoorzame hond. Hij blijft netjes links lopen van mij, wacht tot ik klaar ben en loopt gedwee mee naar de uitgang in mijn rug de prikkende ogen voelend van de rij mensen bij de kassa. Ik klop de hond op zijn kop als de schuifdeuren opengaan en het alarm afgaat. Ik kijk verbaasd, alles is toch netjes afgerekend? De Gamma-medewerker komt naar me toe, ik mag mijn zakken leegmaken. Niets. Na zijn verontschuldigingen mag ik naar huis.

Als ik de voordeur openmaak stuift de hond naar binnen en naar zijn mand, voorzichtig laat hij iets uit zijn bek vallen. Als ik ga kijken heeft hij dríe doosjes schroeven gekocht........

Schrijver: wilma montanje, 21 mrt. 2011


Geplaatst in de categorie: humor

4,3 met 6 stemmen 120Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
1 apr. 2011
Email:
grud-ivanhotmail.ph
leuk zo een Gammatic, zeker als je hem kunt delen met je hond, graag gelezen.
Naam:
Wee
Datum:
25 mrt. 2011
Genoten van je verhaal, Wilma!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)